81 vektere har vold på rullebladet

Slett vandel blant vekterne i Oslo

VANDELSKONTROLL AV VEKTERE: 
Politiinspektør Bjørn Vandvik i Oslo politidistrikt informerte mandag pressen om politiets resultater etter gjennomførelsen  av vandelskontroll av ansatte i godkjente vaktselskap med hovedkontor i Oslo. Petter Furulund (tv) fra NHO, som representerer de organiserte vekterne, var også tilstede.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
VANDELSKONTROLL AV VEKTERE: Politiinspektør Bjørn Vandvik i Oslo politidistrikt informerte mandag pressen om politiets resultater etter gjennomførelsen av vandelskontroll av ansatte i godkjente vaktselskap med hovedkontor i Oslo. Petter Furulund (tv) fra NHO, som representerer de organiserte vekterne, var også tilstede. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

1.473 av 8.530 ansatte i 40 vaktselskaper i Oslo hadde vandelsanmerkninger, viser en undersøkelse Oslo-politiet gjorde i 2008.

Av de 1.473 med vandelsanmerkninger, er 937 registrert med anmerkninger som gjelder trafikk, herunder fartsbøter.

226 er registrert med forhold som gjelder orden, 81 er registrert med forhold som gjelder vold, 87 har anmerkninger på narkotika og 111 er registrert med forhold som omfatter tyveri, underslag og bedrageri.

Vandelskontrollen omfatter forhold som ligger ubegrenset tilbake i tid.

Ingen av de kontrollerte er registret i staffe- og bøteregisteret for drap eller voldtekt.

- Vi har foretatt en rundvask i bransjen og hovedinntrykket er at det ikke er grunn til stor bekymring. Vi skal huske på at dette er forhold som kan ligge langt tilbake i tid, og det er ikke noe krav om plettfri vandel blant vektere, sier politiinspektør Bjørn Vandvik i Oslo politidistrikt til NTB.

Vekterselskapene har reagert umiddelbart på funnene.

24 vektere er sagt opp fra jobben sin etter at politiet har avslørt vandelsanmerkninger på dem.

Politiet varsler nå årlige vandelskontroller i vaktbransjen.

(NTB)