KONTROVERSIELL: Piers Morgan. Foto: AP Photo/Jae C. Hong / NTB scanpix
KONTROVERSIELL: Piers Morgan. Foto: AP Photo/Jae C. Hong / NTB scanpixVis mer

82 000 vil ha Piers Morgan sparket ut av USA. Nå kjemper en gruppe briter for å slippe å få ham tilbake

Over 5000 har skrevet under Det hvite hus-oppropet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I USA kan hvem som helst som starter en offisiell underskriftskampanje og klarer å få inn 25 000 underskrifter, få denne vurdert av Det hvite hus.

Den muligheten har en våpenforkjemper som lot seg provosere av CNN-programleder Piers Morgans kraftige angrep på våpenindustrien i kjølvannet av skolemassakren i Newtown. 82 098 personer har i skrivende stund skrevet under oppropet, hvor de beskylder Morgan for rettstridige angrep på landets grunnlov.

Motstand Men nå møtes de med en opprop-kontring. Det nye oppropet er et hakk mer satirisk i formen, og initiativtakeren hevder å representere briter som ikke ønsker Morgan tilbake i landet. De tar også til orde for Morgans ytringsfrihet og det legges til at de gjerne ser at våpentilhengerne ikke får oppfylt sitt ønske.

5218 personer har i skrivende stund skrevet under kontraoppropet. Antallet økte kraftig etter at blant annet The Guardian omtalte den.

Den engelske tv-stjernen Jeremy Clarkson (52) har, også han i en viss sarkastisk tone, tatt til orde for det samme.

I en post på twitter poengterer Clarkson at «det tok oss 40 år å bli kvitt Piers Morgan.»

Han håper Morgan forblir på andre siden av Atlanterhavet i overskuelig fremtid: «Vær så snill, ikke send ham tilbake.»
Tidligere redaktør Morgan var tidligere (en tidvis kontroversiell) redaktør i News of the World og Mirror og reality-TV-dommer.

Som programleder på TV-kanalen CNN har han gitt klart uttrykk for at muligheten til å kjøpe automatvåpen bør strammes inn.

- Du er en utrolig dum mann, er du ikke? spurte Morgan da han i forrige uke intervjuet Larry Pratt, sjefen for organisasjonen Gun Owners of America.

Pratt mener at mer våpen, ikke mindre, er det som skal til for å få ned drapstallene i USA.

- Du har absolutt ikke noe sammenhengende argument. Du gir egentlig blaffen i drapstallene i USA, hevdet Morgan, som har bakgrunn som dommer i den britiske og amerikanske utgaven av «Idol».

Intervjuet fikk en journalist i Texas til å se rødt. Alex Jones mener Morgan har gått til angrep på grunnlovstillegget som gir amerikanerne rett til å bære våpen og at han må utvises fra USA. 19 000 andre våpenforkjempere har skrevet under på kravet.

Morgan selv avviser at han vil endre grunnloven og sier han kun tar til orde for et forbud mot visse typer militære våpen.