Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

82 år gammel dame solgte hasj for åtte millioner

Hun og sønnen må bak lås og slå i Nederland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Sammen med sin 44 år gamle sønn har damen drevet en plantasje på eiendommen i nærheten av Maastricht og solgt produktene videre.

Mor og sønn har ifølge politiets beregninger solgt hasj for 8 millioner kroner i løpet av sju år.

Retten så ingen grunn til å skåne 82-åringen for straff.

- Også 82-åringer er fullt ut ansvarlige for sine handlinger, fastslo dommeren og tilbakeviste søknaden om at den eldre kvinnen måtte slippe å sone.

Selv mente kvinnen at hun ikke hadde forstått at det hun gjorde var ulovlig. Hun viste til de såkalte «coffeeshops» i Amsterdam der man får kjøpt hasj over disk og kan røyke den i lokalet.

Sønnen ble dømt til 16 måneders fengsel.

Bruk av lettere narkotiske stoffer som hasj og marihuana og besittelse av inntil 5 gram blir ikke straffet i Nederland. Men dyrking og salg av større kvanta straffeforfølges på samme måte som i andre stater.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling