82-åring reddet etter iskaldt havari

ULVØYSUND (Dagbladet): Den 82-årige mannen fra Høvåg kan takke en observant flyger i Kjevik Flyklubb for at han ble berget etter athan i går ettermiddag grunnstøtte og havnet i det iskalde vannet i Kvåsefjorden, mellom Kristiansand og Lillesand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

82-åringen overlevde oppholdet i sjøen. Fra Vest-Agder sentralsykehus meldes det at mannen ikke har tatt skade av oppholdet i sjøen. Derimot kan han ha fått et illebefinnende enten like før eller etter grunnstøtingen.

Reddet av fisker

Det blåste friskt og temperaturen på fem kuldegrader bidro til å gjøre oppholdet i vannet til en særdeles kald opplevelse for den oljehyre-kledde mannen.

- Ingen vet hvor lenge han lå der før vi kom til stedet, sier fisker Harald Hæstad (51), som sammen med kollega Einar Edvardsen tok hånd om 82-åringen. Hardhausen hadde tidligere på dagen dratt ut for å trekke garn.

Våken flyger

Vaktsjef Odd Kjell Abrahamsen ved Sentrum politistasjon i Kristiansand berømmer den årvåkne flygeren. Flygeren var ute på fritidstur da han tilfeldigvis passerte like vest for Ulvøysund.

- Det var utrolig at han fikk øye på og la merke til fiskebåten. Via tårnet på Kjevik fikk vi melding om at båten lå inntil en holme med motoren i gang og at det lå en person i vannet.

- Vi satte i gang en større redningsaksjon der blant annet et redningshelikopter og et kystvaktfartøy ble sendt mot den oppgitte posisjonen. Mannen ble imidlertid reddet av lokale fiskere som tok vare på både mannen og fiskebåten hans, sier Abrahamsen.

<B>REDDET:</B> Etter grunnstøting og opphold i det iskalde vannet ble den 82-årige fiskeren tatt hånd o av fiskerkollegene Einar Edvardsen og Harald Hæstad som sammen med politi og redningspersonell fikk brakt hardhausen inn på tørt land.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer