Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  82 404 flere støtt ut under Bondevik

Høyre har bestemt seg for å skryte mer av at alle piler i økonomien peker oppover. Men ifølge Ap peker altfor mange piler nedover: 82 404 personer er støtt ut av arbeidslivet under Bondevik II-regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige helg skrøt Høyre-leder Erna Solberg av hva regjeringen har oppnådd. -  Det meste og viktigste har gått i riktig retning siden valget i 2001, sa Solberg på en Høyre-konferanse.

Arbeiderpartiet har funnet fram til noen nøkkeltall der vondt har blitt til verre siden Høyre, KrF og Venstre overtok regjeringsmakten høsten 2001:

24 882 flere helt arbeidsledige.

25 521 flere uføretrygdede.

8375 flere på rehabilitering.

23 626 flere på attføringspenger.

Alt i alt er 82 404 flere blitt støtt ut av arbeidslivet under Bondevik-regjeringen.

-  Fått det verre

-  Bondevik-regjeringen snakker om satsing på de fattige, men disse tallene viser at de som har det vanskelig, har fått det verre under Bondevik. Høyre er nå veldig opptatt av at alle piler i økonomien går oppover, men det er noen områder Høyre ikke er så opptatt av, der pilene absolutt ikke peker i riktig retning. Vi har en god økonomisk situasjon, og mange har fått det bedre. Men flere har blitt støtt ut av arbeidslivet, og de nyter ikke godt av all velstanden, sier Ap\'s nestleder Hill-Marta Solberg til Dagbladet.

Hun sier den innstrammingen i arbeidslivet Høyre har ønsket, nå viser resultater.

-  Brutalisering

-  Høyre har stått for en brutalisering av arbeidslivet. Vi har ikke et inkluderende arbeidsliv, men et ekskluderende. Lista over er ingen skryteliste, den viser at vi har fått et samfunn med større forskjeller. Når vi er inne i en periode der økonomien går godt, er det ekstra betenkelig at vi ikke greier å gjøre noe for dem som har det vanskeligst, sier Solberg.

-  Da Jens Stoltenberg gikk av som statsminister, var det 75 000 ledige, pleier Bondevik og Erna Solberg å minne om.

-  Ja, men nå har Bondevik-regjeringen snart sittet med ansvaret i fire år. De har hatt mulighet til å gjøre noe for de vanskeligst stilte, men det har de ikke gjort. Utviklingen går tvert imot i feil retning, sier Hill-Marta Solberg.

FLERE UTEN ARBEID: Under Bondevik II-regjeringen.