Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

83-åring funnet død i eget hjem: - Mistenkelig dødsfall, sier politiet

Ble sett i live i løpet av det siste døgnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Telemark har satt i gang etterforskning etter at en 83 år gammel mann ble funnet død hjemme hos seg selv i Skien mandag morgen.

Politiet fikk melding klokka 9.14 av pårørende som var blitt varslet av mannens hjemmehjelp, skriver Varden.

Det var omstendigheter på stedet som gjorde at politiet valgte å betegne dødsfallet som mistenkelig. Funn på avdøde og funn på stedet utløste politiets etterforskning

- Den døde er sendt til obduksjon. Vi venter en foreløpig rapport i løpet av tirsdagen, sier etterforskningsansvarlig Georg Andersen til NTB.

Han er tilbakeholden med ytterligere opplysninger, men sa mandag kveld at det har vært en utvikling i saken som vil bli gjort kjent tirsdag morgen.

Ifølge operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Jan Olaf Jansen, vil det bli avholdt en pressekonferanse tirsdag formiddag.

- Dere sier at det er omstendigheter på stedet som gjør at dødsfallet er mistenkelig. Er det tegn på innbrudd?

- Jeg kan ikke si noe om det nå, men det har vært utvikling i saken i løpet av dagen, sier Jansen til Dagbladet.

Etterforskningslederen sier 83-åringen kan ha ligget død i maksimalt ett døgn, ettersom han skal ha blitt sett i live i løpet av det siste døgnet før han ble funnet mandag morgen.

Politiet startet tekniske undersøkelser på stedet og har gjennomført en rundspørring i området på Gulset i Skien hvor mannen ble funnet. Flere personer ble tatt inn til avhør mandag.

- Det er blitt gjennomført tekniske undersøkelser i mannens bolig. De kan bli tatt opp igjen tirsdag om det skulle være behov for det, sier Andersen.

NTB

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram