Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

83-åring smadret politibil

Kjørte deretter inn i husvegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VILL FLUKT: Biljakten startet på Lindeberg og endte i nabobydelen Haugerud. Da hadde 83-åringen krasjet sin egen bil, en annen personbil og politiets kommandobil.

Interaktivt kart: GOOGLE MAPS

(Dagbladet.no): Det ble en ettermiddag ut over det vanlige for beboerne i Karlstua borettslag på Haugerud i Oslo; de ble vitne til at en 83-årig bilfører på flukt først kjørte rett inn i en av politiets kommandobiler, før han rett etterpå kjørte inn i en av borettslagets husvegger.


- Voldsom fart

- Vi sto utenfor et gatekjøkken da vi fikk øye på en Opel med en eldre bilfører som stakk fra politiet i en voldsom fart oppover en stikkvei, forteller Cecilie Nordby til Dagbladet.no.

- Øverst i stikkveien ble han sperret inne av politet på en snuplass, men kjørte på kommandobilen og kjørte nedover igjen. Han kjørte imidlertid av veien, snurret 360 grader rundt og traff en husvegg, sier Nordby, som opplyser at både brannvesen og ambulanse etter hvert kom til stedet for å bistå politiet.

- Det hele startet med at 83-åringen sneiet borti en annen personbil i Lindebergveien. Vi ville snakke med ham, men han ville ikke snakke med oss, og stakk av bortover Tvetenveien, forklarer operasjonsleder Tor Grøttum overfor Dagbladet.no.


- Avbrøt forfølgelsen

BRÅSTOPP: Den ville flukten gjennom to bydeler i Oslo endte her, i en husvegg i Karlstua borettslag på Haugerud. MMS-foto: CECILIE NORDBY
BRÅSTOPP: Den ville flukten gjennom to bydeler i Oslo endte her, i en husvegg i Karlstua borettslag på Haugerud. MMS-foto: CECILIE NORDBY Vis mer

- Han kjørte så opp Hagapynten, på det tidspunktet valgte vi å avbryte forfølgelsen. Han ble imidlertid sperret inne på snuplassen øverst, men kjørte inn i en av våre biler, før han kjørte ned Hagapynten igjen, forteller Grøttum.

Politibilen var nå punktert og kunne ikke følge etter, men 83-åringen krasjet altså inn i en husvegg i Karlstua og måtte hentes av ambulanse.

- Han er fraktet til Ullevål universitetssykehus og har trolig brukket lårhalsen, sier operasjonslederen, som opplyser at den eldre mannen er kjent av politiet for mindre forhold fra før.

Den 83-årige bilføreren kan, når han kommer ut fra sykehuset, vente seg en reaksjon for ikke å ha stoppet for politiet.

image: 83-åring smadret politibil
TOTALSKADD: 83-åringens Opel fikk hard medfart i møtet med husveggen. Den eldre bilføreren havnet på sykehus, trolig med lårhalsbrudd.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media