Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

835 kvinner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  •  Neste års store realitysatsing blir «Jakten på styrekvinnene». I likhet med Bondelaget kommer næringslivets ledere til å bekymre seg for at den offentlige oppmerksomheten vil gi dem et dårlig rykte. Men i motsetning til bøndene har næringslivet all grunn til bekymring.
  •  I løpet av noen måneder skal allmennaksjeselskapene finne 835 kvinner til styrene sine. Det er antall kvinner som mangler for å oppfylle kravet på 40 prosent kvinnerepresentasjon i allmennaksjeloven. Resultatet av jakten blir klart i juli neste år. Da vil regjeringen vurdere om loven skal tre i kraft. I et brev til selskapene ønsker næringsminister Børge Brende og likestillingsminister Laila Dåvøy dem lykke til. Samtidig minner statsrådene om at det fins flere databaser med oversikt over kompetente kvinner. Det er nesten litt søtt, men valgkomiteene trenger åpenbart tips om hvor de skal begynne å lete. Det er allerede klart at selskapene ikke vil være i nærheten av å nå målet. Mens staten allerede har innfridd kravet som Brendes forgjenger Ansgar Gabrielsen prisverdig gjorde til en fanesak, har det private næringsliv ingen slike ambisjoner. Kvinneandelen er oppe i knappe 11 prosent, det etter at NHO for ti år siden forsikret at dette skulle næringslivet fikse selv.
  •  Det synes som selskapene er trygge på at regjeringens ris bak speilet ikke vil bli brukt. Det er i så fall en misforståelse. Regjeringen har lagt mye prestisje i saken, og stortingsvedtaket er klart. Skulle næringslivet slippe unna med klapp på skuldra for velvilje, ville det være et alvorlig løftebrudd. Attpåtil i et valgår. Det kommer ikke til å skje. I stedet for å sutre og stritte imot bør selskapene merke seg begrunnelsen for å ta inn flere kvinner. Regjeringen mener næringslivet går glipp av økt verdiskapning ved ikke å benytte den ressurs som ligger i kvinnelige ledere og styremedlemmer. Økt mangfold er rett og slett et konkurransefortrinn. Dette har næringslivet fått med seg i sine festtaler. Nå er det på tide å sette det ut i praksis.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media