Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

839 norske soldater skadet på jobb i Afghanistan

Ni har omkommet siden Norge gikk inn i landet i 2001.

 Forsvaret presenterte i dag skadestatistikk for Afghanistan-oppdraget som har vart siden 2001. Den viser 948 skader fordelt på 839 personer. Ni personer har omkommet.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Forsvaret presenterte i dag skadestatistikk for Afghanistan-oppdraget som har vart siden 2001. Den viser 948 skader fordelt på 839 personer. Ni personer har omkommet. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av disse skadene var 26 registrert som traumer, hvorav ni av personene omkom. De resterende 922 skader er klassifisert som andre skader.

Fredag presenterer forsvarsministeren sammen med forsvarsledelsen en oversikt over antall soldater som har blitt skadd under tjeneste i Afghanistan. Tallene er registrert i perioden 2001 til 2010.

I løpet av 2001 til 2010 har 6.938 personer tjenestegjort for Forsvaret i operasjonen i Afghanistan. Antallet som omkom i 2010 var spesielt høyt. Én enkelt hendelse medførte fire dødsfall.

Av de 26 registrerte traumene, oppsto 20 som følge av fiendtlige handlinger. De resterende traumene omfatter uhell i forbindelse med håndtering av våpen og eksplosiver, samt trafikkulykker.

Forsvarsdepartementet ga i januar 2011 Forsvaret i oppdrag å utarbeide en historisk oversikt over antall soldater som har blitt skadd under sin tjeneste i Afghanistan.

Forsvarets sanitet har med bakgrunn i oppdraget manuelt gjennomgått alt datamateriale og sammenfattet funnene i rapporten «Skadde i Afghanistan 2001-2010»

(NTB)