Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

84-åring døde ikke på grunn av innbruddet

Flere saker med lignende framgangsmåte i Oslo den siste tida, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 84 år gamle kvinnen som døde etter et innbrudd i går kveld, døde på grunn av tidligere sykdom, sier politiet på en pressekonferanse i dag. Dermed blir ikke saken etterforsket som en drapssak.

- Det er ingen sammenheng mellom ranet og dødsfallet, opplyser politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt på pressekonferansen.

I går kveld døde en kvinne etter et innbrudd i leiligheten hennes i Skullerud Omsorg Borettslag i Oslo. Den 84 år gamle kvinnen skal ikke ha noen tegn på ytre skader etter innbruddet.

Innbruddstyven skal ha ringt på og sagt at han var fra E-verket, og at kvinnen hadde vunnet en gevinst. Hun ringte selv til politiet og ga beskjed om innbruddet.

Det har vært flere lignende hendelser i løpet av den siste tida, bekrefter politiet.

- Det er for tidlig å si noe om disse sakene har sammenheng. Vi har fått opplysninger om tre andre saker det siste døgnet, der folk har oppgitt å være fra E-verket eller andre steder og tar med seg verdisaker, sier Rohde.  

I dag skjedde det enda et innbrudd med en lignende framgangsmåte da en funksjonshemmet mann i begynnelsen av 50-årene ble ranet i sin leilighet på Smestad i Oslo. En mann som ga seg ut for å komme fra E-verket, angrep mannen.

Naboen til den avdøde kvinnen på Skullerud, Lilly Thorsrud (89), sier at hun hørte mye bråk fra leiligheten der kvinnen ble funnet død, og at noen også ringte på hos henne.

image: 84-åring døde ikke på grunn av innbruddet
image: 84-åring døde ikke på grunn av innbruddet
DØDE ETTER INNBRUDD: En 84-årig kvinne døde i går etter et innbrudd som føyer seg inn i rekken av eldresvindelforsøk det siste døgnet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!