Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

85-åring grisekjørte med hest og kjerre

Skrapte opp bil i fullt trav. Dømt for uaktsom kjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) En 85 år gammel mann er dømt for uaktsom kjøring med hest og kjerre. Han kjørte på en bil som hadde stanset i veikanten, melder Varden.

Ifølge lokalavisa skjedde den uvanlige trafikkhendelsen på en smal offentlig vei i Nome 27. juni i år. Den 85 år gamle mannen var ute på en treningstur med travhest og vogn av typen roadcart.

En 47 år gammel kvinne i en blå Ford Escort kjørte ut til siden og stanset bilen, men ble likevel påkjørt av hesteekvipasjen. Bilens bakdør og bakskjerm ble skadet i sammenstøtet.

85-åringen bekrefter overfor Varden at kvinnen sto stille med bilen da han kjørte på henne, men han mener likevel at uhellet var hennes feil.

- Hun sperret veien, og svingte ikke langt nok ut. Roadcarten min er 1,33 meter bred, og det var ikke nok plass til å komme forbi, sier han.

Mannen har anmeldt den kvinnelige bileieren for falsk forklaring. Han mener hun sto lenger ute i veibanen enn hun har forklart. Anmeldelsen er henlagt av politiet.

«Han har ikke vist noen forståelse for at også han, selv om han kjører hest, må ta hensyn til øvrige som ferdes langs veien,» skriver sorenskriver Jahn Mydland og hans meddommere i Nedre Telemark tingrett.

Retten har idømt 85-åringen en bot på 7.000 kroner, alternativt 14 dagers fengsel. I tillegg må den aldrende kusken ut med 3.000 kroner i saksomkostninger og 10.141 i erstatning for skadene på bilen han kjørte på.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media