85 dollar i bot for å skrive SMS og krysse gata

New Jersey i USA har innført en ny lov mot å skrive tekstmelding mens du går over veien.

FORBUDT: I New Jersey har det nå blitt forbudt å skrive tekstmelding og krysse gata samtidig. Etter flere ulykker har politiet nå valgt å gi ut bøter til «tekstere». Boten er på 85 dollar (480 kroner). Foto: Ben Margot / AP Photo / Scanpix
FORBUDT: I New Jersey har det nå blitt forbudt å skrive tekstmelding og krysse gata samtidig. Etter flere ulykker har politiet nå valgt å gi ut bøter til «tekstere». Boten er på 85 dollar (480 kroner). Foto: Ben Margot / AP Photo / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i New Jersey kan gi personer som skriver tekstmelding og krysser gata samtidig, en bot på 85 dollar (480 kroner), melder ABC News.

- Det er en stor forstyrrelse. Fotgjengere følger ikke med på hvor de går, sier politisjef Thomas Ripoli ved Fort Lee politistasjon.

Videre forteller han at den lille byen som huser 35 000 innbyggere, har opplevd tre dødsulykker det siste året grunnet teksting.

Ripoli håper den nye lovgivningen vil få innbyggere til å vise mer varsomhet, men ikke alle i befolkningen er like begeistret for den nye loven.

- Jeg ser meg fortsatt rundt når jeg går. Det er ikke som om jeg konstant går og ser ned, sier Sue Choe, innbygger i Fort Lee.

En annen kvinne klager på den høye summen på bøtene.

En kort periode i mars delte politiet ut brosjyrer, før de aggressivt begynte å bøtlegge «uforsiktige» fotgjengere.

Så langt har mer enn 117 bøter blitt delt ut, skriver New Jersey Record.To professorer ved Stony Brook-universitetet i New York har gjennomført en undersøkelse på det å gå og skrive tekstmelding samtidig. De fant ut at «tekstere» har 60 prosent større sjanse for å skjene til siden mens de går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer