85 dollar i bot for å skrive SMS og krysse gata

New Jersey i USA har innført en ny lov mot å skrive tekstmelding mens du går over veien.

FORBUDT: I New Jersey har det nå blitt forbudt å skrive tekstmelding og krysse gata samtidig. Etter flere ulykker har politiet nå valgt å gi ut bøter til «tekstere». Boten er på 85 dollar (480 kroner). Foto: Ben Margot / AP Photo / Scanpix
FORBUDT: I New Jersey har det nå blitt forbudt å skrive tekstmelding og krysse gata samtidig. Etter flere ulykker har politiet nå valgt å gi ut bøter til «tekstere». Boten er på 85 dollar (480 kroner). Foto: Ben Margot / AP Photo / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i New Jersey kan gi personer som skriver tekstmelding og krysser gata samtidig, en bot på 85 dollar (480 kroner), melder ABC News.

- Det er en stor forstyrrelse. Fotgjengere følger ikke med på hvor de går, sier politisjef Thomas Ripoli ved Fort Lee politistasjon.

Videre forteller han at den lille byen som huser 35 000 innbyggere, har opplevd tre dødsulykker det siste året grunnet teksting.

Ripoli håper den nye lovgivningen vil få innbyggere til å vise mer varsomhet, men ikke alle i befolkningen er like begeistret for den nye loven.

- Jeg ser meg fortsatt rundt når jeg går. Det er ikke som om jeg konstant går og ser ned, sier Sue Choe, innbygger i Fort Lee.

En annen kvinne klager på den høye summen på bøtene.

En kort periode i mars delte politiet ut brosjyrer, før de aggressivt begynte å bøtlegge «uforsiktige» fotgjengere.

Så langt har mer enn 117 bøter blitt delt ut, skriver New Jersey Record.

To professorer ved Stony Brook-universitetet i New York har gjennomført en undersøkelse på det å gå og skrive tekstmelding samtidig. De fant ut at «tekstere» har 60 prosent større sjanse for å skjene til siden mens de går.

- Vi vil øke folks oppmerksomhet og fortelle at teksting kan føre til ulykker, sier Eric Lamberg som var med på å skrive rapporten, til Long Island Business News.

FÅR BOT Nå vil innbyggere i New Jersey få bot for å skrive SMS og gå samtidig. Plitiet mener dette kan skape ulykker. Foto: Ben Margot / AP Photo / Scanpix
FÅR BOT Nå vil innbyggere i New Jersey få bot for å skrive SMS og gå samtidig. Plitiet mener dette kan skape ulykker. Foto: Ben Margot / AP Photo / Scanpix Vis mer