Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

85 pakistanere drept i Afghanistan

En pakistanske gruppe som kjemper sammen med Taliban opplyser at 85 av deres soldater ble drept da USA slapp bomber ved byen Mazar-e-Sharif.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Talsmann for gruppen som kaller seg Harkat-e-Jihad-e-Islami, Abu Okasha, sier til BBC at soldatene ble drept da USA bombet et område sør for byen Mazar-e-Sharif i dag.

To av de drepte var høyere offiserer, sier talsmannen.

Han sier til BBC at de pakistanske soldatene har vært i området de siste åtte dagene for å forberede et kommende angrep fra Nordalliansen. Byen Mazar-e-Sharif regnes som en strategisk viktig by i Afghanistan.

Okasha nekter å opplyse hvor mange menn hans gruppe har inne i Afghanistan, men sier i stedet at de vil fortsette å støtte Taliban-regimet i det han kaller en hellig krig mot Nordalliansen og USA.

BBC melder at minst 22 pakistanere fra en annen militant gruppe, Harkat-ul-Mujaheddin, ble drept under USAs bombing av Kabul for to uker siden.

Nærmer seg Mazar-e-Sharif

CNN melder at Nordalliansen har gjort framskritt rundt byen Mazar-e-Sharif og alliansen hevder at 500 Tailiban-soldater har skiftet side, og at ytterligere 280 skal være tatt til fange.

Nordalliansen skal nå stå bare seks kilometer fra byen, som regnes som svært viktig for å kunne få forsyninger inn til hovedstaden Kabul.

CNN melder at Nordalliansen kan få det tøft om de forsøker å innta byen fra sør. Det er svært vanskelig terreng i området, og det kan ta lang tid å få kontroll over byen.

<B>FYRER AV: Soldaten fra Nordalliansen fyrer av en salve mot Taliban-soldatene i Qala Cata-fjellene i Afghanistan.
BOMBER TALIBAN: Et amerikansk B52 bombefly på vei over Taliban-soldatenes stillinger ved byen Mazar-e-Sharif.
<B>EKSPLODERER: USA har de siste ukene bombet Talibans frontlinjer kraftig. Her er bomber de Qala Cata-fjellene nord i Afghanistan.
Hele Norges coronakart