850 000 båtflyktninger i løpet to år - minst

- Global krise, sier FN-sjef.

 FLYKTNINGSTRØMMEN ØKER:  FNs høykommisær for flyktninger beregner nå at det vil komme enda flere båtflyktninger til Europa på grunn av krigen i Syria. Her overfylte gummibåter på vei over Middelhavet fra Tyrkia til den greske øya Lesbos i august i år. Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters/NTB Scanpix.
FLYKTNINGSTRØMMEN ØKER: FNs høykommisær for flyktninger beregner nå at det vil komme enda flere båtflyktninger til Europa på grunn av krigen i Syria. Her overfylte gummibåter på vei over Middelhavet fra Tyrkia til den greske øya Lesbos i august i år. Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

400 000 båtflyktninger vil ta seg til Europa i år, og neste år vil minst 450 000 krysse Middelhavet, spår FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

- UNHCR anslår at anslagsvis 400 000 nyankomne vil søke internasjonal beskyttelse i Europa via Middelhavet i år. I 2016 kan dette antallet stige til 450 000 eller mer, heter det i en uttalelse fra høykommissæren.

FNs spesialutsending for internasjonal migrasjon, Peter Sutherland, karakteriserer flyktningstrømmen til Europa som en global krise som også land utenfor Europa må bidra til å avhjelpe, ifølge Reuters.

- Det trengs en europeisk respons som en del av en global respons, sier Sutherland, som tar til orde for å holde en internasjonal konferanse slik at verdens land kan komme med sine bidrag.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram