850 nye lærere tas ut i streik, fem nye kommuner rammes

Nærmere 9000 lærere nå i streik.

STREIKER: Lærerne Toril Hoff og Mikail Bulut sitter streikevakt utenfor Marienlyst skole i Drammen etter at skolens lærere ble tatt ut i streik fra torsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
STREIKER: Lærerne Toril Hoff og Mikail Bulut sitter streikevakt utenfor Marienlyst skole i Drammen etter at skolens lærere ble tatt ut i streik fra torsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utdanningsforbundet tar ut ytterligere 850 lærere i streik fra neste tirsdag. Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied sier hun dimensjonerer for en langvarig streik.

Utdanningsforbundet varsler onsdag at de vil ta sitt fjerde streikeuttak tirsdag neste uke. Dermed vil nærmere 9000 lærere være i streik.

- Dette er nødvendig for å øke presset på KS og kommunene slik at vi kan få et godt resultat, og for å øke sjansen for å få stoppet streiken, sier Lied til NTB.

- Men, selv om dette er et betydelig uttak, så er ikke uttaket så stort at det skal gi grunnlag for spekulasjoner om tvungen lønnsnemnd, understreker Lied.

Skjermer de yngste 31 nye skoler tas nå ut i streik og fem ny kommuner rammes i dette streikeuttaket. Dette er Kongsvinger, Nøtterøy, Randaberg, Orkdal og Østre Toten.

Utdanningsforbundet har skånet de yngste barna fra 1. til 4. klasse i de tre foregående uttakene. Disse vil også bli skjermet i denne runden, sier Lied.

- Det har ikke vært lett, men vi har klart det også i dette streikeuttaket, sier Lied.Hun sier det nye streikeuttaket er en konsekvens av at sonderingene med arbeidsgivers interesseorganisasjon KS ikke førte fram i helgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer