86-åring skjøt hjemmesykepleieren ved et uhell

Skulle bare hindre at hagla datt i gulvet. Rekonstruerte hendelsen for retten i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var 28. november i år at hjemmesykepleieren (30) ble skutt og drept da han var på hjemmebesøk hos en 86-åring i Øystese i Hordaland.

I går var pensjonisten tilbake i boligen sammen med politifolk, advokater og sakkyndige. Her ble hagledramaet rekonstruert, skriver Bergensavisen. 87-åringen forklarte i detalj hva som skjedde den fatale novembermorgenen.

Testet patroner

Han skal ha testet gamle patroner og pusset hagla da tragedien inntraff. Hagla holdt på å falle i gulvet da hjemmesykepleieren kom inn døren. Idet 87-åringen tok tak i hagla for at den ikke skulle ramle ned, gikk skuddet av ved et uhell.

Ifølge etterforskningen skal hjemmesykepleieren ha stått i døra, eller rett utenfor, da skuddet gikk av. Dette stemmer med 86-åringens forklaring. Skuddet traff offeret i brystregionen.

86-åringen er siktet for uforsiktig omgang med skytevåpen. Først når alle de tekniske undersøkelsene er ferdige, vil påtalemyndighetene gjøre seg opp en mening om saken skal straffeforfølges.

Var venner

Vitner har forklart at det aldri har vært tegn til krangling mellom pensjonisten og avdøde. Tvert imot skal han ha likt 30-åringen godt, og han så frem til de daglige besøkene.

PÅ ÅSTEDET: 86-åringen ringte selv til politiet og meldte fra om ulykken. Foto: ODDMUND LUNDE/DAGBLADET
PÅ ÅSTEDET: 86-åringen ringte selv til politiet og meldte fra om ulykken. Foto: ODDMUND LUNDE/DAGBLADET Vis mer

86-åringen er nå lettet over at offerets familie har gitt beskjed om at de ikke klandrer han for det tragiske dødsfallet, skriver Bergensavisen.