86-åring tiltalt for blotting

SKIEN (Dagbladet): Den tidligere sexdømte 86-åringen fra Grenland har ikke mistet interessen for småjenter: Nå står han for retten, tiltalt for utuktig atferd overfor et titalls jenter i 13-14-årsalderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av jentene gråt da de vitnet i Skien og Porsgrunn byrett i går. Den gamle mannen hevdet at jentene nærmest bød seg fram.

Den utuktige atferden skal ha skjedd over en periode på nesten to år. Den dreier seg om en rekke tilfeller av blotting og krenkende telefonsamtaler med jentene.

Siste gangen var i august i år. Ifølge tiltalen skal han da ha blottet seg for ei ung jente og spurt om hun ville onanere ham og ligge med ham. Det skal ha skjedd i leiligheten til den gamle mannen.

- Da vi kom hjem til ham, dro han for alle gardinene. Han spurte om han skulle male oss. Ute i gangen viste han oss tissen sin. Han prøvde å ta på venninnen min.

- Vi ble redde og stakk av, forklarte en gråtende fjorten år gammel jente i retten.

Retten måtte ta pause før de andre jentene klarte å vitne etter å ha sett sin gråtende venninne.

Aktor, politiinspektør Kjell Ove Ljosåk, la ned påstand om et halvt års fengsel for 86-åringen. To ganger tidligere - da han var i 70-årsalderen -ble han dømt for grovere seksuelle sexovergrep. Han fikk flere års fengselfor utuktig omgang med mindreårige barn.