Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

86 mennesker omkom i flom i Kenya

NAIROBI (NTB-Reuters): 86 mennesker har mistet livet i Kenya på grunn av flom det siste døgnet, meldte politiet i landet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-38 mennesker har mistet livet langs kysten, åtte i Nairobi og 40 i andre provinser, sa politiet i en uttalelse.

Flere broer er tatt av flommen i de østlige delene av Kenya og i kystområdene. Andre områder er ikke lenger mulig å nå med bil eller tog, bare med helikopter.

Norges Røde Kors skriver i en pressemelding at kolera og malaria krever stadig flere menneskeliv i de flomrammede områdene i Øst-Afrika. I tillegg har en annen sykdom til nå krevd minst 500 liv i Somalia og Kenya.

Rift Valley-feber kommer av et virus som ligner ebola-viruset som herjet Kongo i 1995. Symptomene er diaré, feber og blødninger fra nese, munn, endetarm og ører.

- Vi frykter at denne epidemien kan bli svært alvorlig. Den smitter gjennom syke dyr og mygg, sier Ola Skulterud, som leder Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger i Nairobi.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!