Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

86 personer drept i terrorangrep mot fredsdemonstrasjon i Ankara: - En massakre

Ungdom ble angrepet under markering i den tyrkiske hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 86 mennesker ble drept i terroraksjonen i Ankara i dag tidlig, ifølge den tyrkiske helseministeren. Under forberedelsene til en fredsdemonstrasjon i dag tidlig, gikk to eksplosjoner av i folkemengdene.

- Dette er en massakre midt i Ankara, sier fagforeningsleder Lami Ozgen til AP.

Ifølge NTB skulle demonstrasjonen i dag være en markering mot voldsspiralen mellom tyrkiske sikkerhetsstyrker og kurdiske opprørere. I stedet endte det opp med å bli et blodbad.

Eksplosjonen skjedde i et veikryss like ved Sentralstasjonen, og de døde er nå samlet i en ring og dekket med fredsflagg.

Bomber PKK I juli startet Tyrkia igjen angrep mot PKK-baser i Nord-Irak og i Syria. PKK har svart med angrep på tyrkiske tjenestemenn.

Det prokurdiske partiet HDP mener angrepet trolig var rettet mot dem.

- Angrepet er identisk med dem i Diyarbakir og Suruc, sier lederen for det prokurdiske partiet HDP, Selahattin Demirtas, på en pressekonferanse.

- Like etter at marsjen begynte, ca. klokka 10.04, gikk to bomber av i HDPs kortesje. På bakgrunn av dette mener vi at HDP var hovedmålet for angrepet, skriver partiet i en uttalelse.

Så mye som 300 ungdommer hadde samlet seg i bakgården på kultursenteret Amara i Suruc den 20. juli da ei bombe gikk av i folkemengden. Minst 30 ungdommer ble drept.

Ute av kontroll Presset mot president Recep Tayyip Erdogan har lenge vært stort på grunn av de store grenseproblemene i Tyrkias sørlige deler. På enkelte steder er grensa mellom Syria og Tyrkia, og Syria og Irak, vidåpen. Det gjør det lett for terrorister som opererer i Syria å ta seg inn i Tyrkia. Grensa mellom Syria og Tyrkia er 800 kilometer lang og vanskelig å få kontroll på.

Erdogan har også blitt utsatt for betydelig press fra prokurdiske partiet HDP på grunn av sin håndtering av IS-krisa.

HDP var en av arrangørene bak dagens demonstrasjon.

- Vi har ikke mottatt informasjon som tilsier at norske borgere skal være blant de rammede. De norske borgerne som vi vet er der, er redegjort for, sier pressevakt Astrid Sehl i Utenriksdepartementet til NTB lørdag formiddag.

Om få uker skal det være nyvalg til Tyrkias nasjonalforsamling.

SKADD I EKSPLOSJON:  En skadd mann venter her på legehjelp etter eksplosjonen i Ankara sentrum i dag. Minst 20 personer ble drept i angrepet mot en fredsdemonstrasjon i den tyrkiske hovedstaden. Foto: Recep Yilmaz / Reuters / NTB Scanpix
SKADD I EKSPLOSJON: En skadd mann venter her på legehjelp etter eksplosjonen i Ankara sentrum i dag. Minst 20 personer ble drept i angrepet mot en fredsdemonstrasjon i den tyrkiske hovedstaden. Foto: Recep Yilmaz / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!