86 personer tiltalt for å ha planlagt kupp

Kaos da rettssaken startet i Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken mot 86 personer som er mistenkt for å planlagt kupp mot Tyrkias regjering startet mandag. Det var fullt kaos da både de tiltalte og advokatene klaget over bråket i den overfylte rettssalen.

Dommer, Koksal Sengun, ba tilskuerne forlate salen og utsatte saken til ettermiddagen. De siktede inkluderer en pensjonert general, lederen for et lite venstreorientert, nasjonalistisk parti, en avisredaktør, en suksessrik forfatter og en tidligere rektor ved universitetet.

Hundrevis av mennesker hadde samlet seg utenfor rettslokalet for å vise sin støtte til de tiltalte. Demonstrantene viftet med tyrkiske flagg og bilder av de mistenkte. Mange av de tiltalte er kjent som motstandere av regjeringen og arrangører av demonstrasjoner.

I dag ble også en demonstrant drept i sammenstøt mellom politiet og kurdiske demonstranter mandag øst i Tyrkia, melder nyhetsbyrået Anatolia.

Sammenstøtet skjedde i byen Dogubayazit, øst i Tyrkia, da demonstranter protesterte mot de påståtte overgrepene mot den fengslede opprørslederen Abdullah Öcalan, ifølge medier og tjenestemenn.

(NTB)

DEMONSTRERTE: Hundrevis av mennesker hadde samlet seg utenfor rettslokalet da rettssaken mot 86 personer som er tiltalt for regjeringskupp, begynte i dag. Foto: TOLGA BOZOGLU/EPA/SCANPIX
DEMONSTRERTE: Hundrevis av mennesker hadde samlet seg utenfor rettslokalet da rettssaken mot 86 personer som er tiltalt for regjeringskupp, begynte i dag. Foto: TOLGA BOZOGLU/EPA/SCANPIX Vis mer
86 personer tiltalt for å ha planlagt kupp