87-åring brant i hjel i «katapultstol»

Den elektriske lenestolen tok fyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Interaktivt kart: GOOGLE MAPS

(Dagbladet.no): Den 87-årige kvinnen som i går kveld ble fraktet til sykehus etter en brann ved et eldresenter i Fredrikstad, døde av skadene, melder Aftenposten.no.

Full utrykning

Det var rett før klokka 20 i går at alarmen gikk, og brannvesen, politi og ambulanse rykket ut til Østsiden eldresenter i Gamlebyen.

Brannen på eldresenteret var slokket etter omtrent et kvarter, men da var kvinnen så forbrent at hun altså døde et par timer seinere.

Fem pleiere ble sendt til legevakta med røykskader.

Ifølge politiet startet brannen i stolen kvinnen satt i, en spesiell type elektrisk lenestol som blant pleierne kalles for «katapultstol».

Det er uklart hvorfor stolen begynte å brenne. Tross bruk av pulverapparat og tepper lyktes det ikke pleierne å slokke brannen, og de lyktes heller ikke med å få ut kvinnen av den brennende stolen, ifølge Fredriksstad Blads nettutgave.

Pleierne roses

Brannvesenet roser pleierne, som på tross av mye røyk iherdig forsøkte å slokke brannen og redde kvinnen. Ingen av de fem som ble kjørt til legevakta, skal være alvorlig skadd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer