87-åring brant i hjel i «katapultstol»

Den elektriske lenestolen tok fyr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interaktivt kart: GOOGLE MAPS

(Dagbladet.no): Den 87-årige kvinnen som i går kveld ble fraktet til sykehus etter en brann ved et eldresenter i Fredrikstad, døde av skadene, melder Aftenposten.no.

Full utrykning

Det var rett før klokka 20 i går at alarmen gikk, og brannvesen, politi og ambulanse rykket ut til Østsiden eldresenter i Gamlebyen.

Brannen på eldresenteret var slokket etter omtrent et kvarter, men da var kvinnen så forbrent at hun altså døde et par timer seinere.

Fem pleiere ble sendt til legevakta med røykskader.

Ifølge politiet startet brannen i stolen kvinnen satt i, en spesiell type elektrisk lenestol som blant pleierne kalles for «katapultstol».

Det er uklart hvorfor stolen begynte å brenne. Tross bruk av pulverapparat og tepper lyktes det ikke pleierne å slokke brannen, og de lyktes heller ikke med å få ut kvinnen av den brennende stolen, ifølge Fredriksstad Blads nettutgave.

Pleierne roses

Brannvesenet roser pleierne, som på tross av mye røyk iherdig forsøkte å slokke brannen og redde kvinnen. Ingen av de fem som ble kjørt til legevakta, skal være alvorlig skadd.

Flere eldreboliger i tilknyting til eldresenteret ble evakuert. Beboerne er midlertidig innkvartert hos pårørende og andre deler av eldresenteret.

De involverte pleierne og andre ansatte ved Østsiden får oppfølging etter den tragiske hendelsen, ifølge Grete B. Hansen, omsorgs- og oppvekstsjef i Fredrikstad kommune.

Den elektriske lenestolen skal nå undersøkes av teknikere for å klarlegge årsaken til at den begynte å brenne.