88 000 rasende sykepleiere kan skape helse-kaos

... hvis Jens ikke hever lønna.

VIL MANGLE MOTIVASJON: — Hvis ikke de innfrir på likelønnsområdet er vi bekymret for hvordan våre medlemmer skal finne motivasjon til å stå i jobben. Vi vil kunne få problemer med å forhindre at de griper til aksjoner itida framover, sier leder for NSF, Lisbeth Normann til Dagbladet. Her fra en tidligere markering fra Norsk Sykepleierforbund. Foto: SCANPIX
VIL MANGLE MOTIVASJON: — Hvis ikke de innfrir på likelønnsområdet er vi bekymret for hvordan våre medlemmer skal finne motivasjon til å stå i jobben. Vi vil kunne få problemer med å forhindre at de griper til aksjoner itida framover, sier leder for NSF, Lisbeth Normann til Dagbladet. Her fra en tidligere markering fra Norsk Sykepleierforbund. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): — Vi er forbanna og veldig skuffet. Nå er det slutt på å være snille, sier Camilla Stalsberg-Endresen tilDagbladet. Hun er hovedtillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund (NSF) og representerer sykepleierne i bydel Bjerke i Oslo.

Mye tyder på at SV og Sp kan gå på sitt første nederlag allerede i regjeringsforhandlingene.

Tålmodigheten sluttFlere kilder opplyser til Dagbladet at statsminister Jens Stoltenberg og Ap har fått gjennomslag for å ikke etablere en likelønnspottfor kvinner i offentlig sektor. Han vil heller overlate likelønnskampen til partene i arbeidslivet.

Det var likelønnskommisjonen som foreslo å etablere en likelønnspott på tre milliarder kroner, som skulle komme i tillegg tilde ordinære lønnsforhandlingene.

Regjeringspartiet er sterkt uenige om hvordan lønnsspørsmålet skal løses: Under SVs landsmøte tidligere i år lovte Kristin Halvorsen å slåss for potten. Sp har også støttet forslaget.

— Det er ingen grunn til å være tålmodig når det kommer til likelønn, sa SV-lederen.

— Hvis ikke de innfrir på likelønnsområdet er vi bekymret for hvordan våre medlemmer skal finne motivasjon til å stå i jobben. Vi vil kunne få problemer med å forhindre at de griper til aksjoner itida framover, sier leder for NSF, Lisbeth Normann til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer