SEKS MÅNEDERS FENGSEL: Den 88 år gamle «nazi-bestemoren» Ursula Haverbeck er dømt til seks måneders fengsel i Tyskland, etter å ha nektet for at holocaust fant sted. Foto: AP / NTB scanpix
SEKS MÅNEDERS FENGSEL: Den 88 år gamle «nazi-bestemoren» Ursula Haverbeck er dømt til seks måneders fengsel i Tyskland, etter å ha nektet for at holocaust fant sted. Foto: AP / NTB scanpixVis mer

88 år gammel «nazi-bestemor» dømt til fengsel i Tyskland

Ursula Haverbeck nekter for at holocaust fant sted.

Haverbeck har fått fem lignende dommer tidligere, men har aldri sonet ettersom ankene fortsatt er til behandling.

88-åringen har ved en rekke anledninger offentlig nektet for at millioner av jøder og andre ble drept i nazistenes konsentrasjonsleirer. Slik holocaust-fornektelse sidestilles med å spre rasehat i Tyskland og er forbudt ved lov.

Under den siste rettssaken ble det vist til uttalelser Haverbeck kom med i januar, da hun benektet eksistensen av gasskamre i Auschwitz-leiren og at 1,1 millioner fanger døde der.

Til sitt forsvar hevdet 88-åringen at hun bare hadde sitert fra en bok, og hun har alt anket dommen som lyder på seks måneders fengsel.

Tyske medier har lenge omtalt Haverbeck som «nazi-bestemoren» og har blant annet vist til at hun tidligere ledet et senter for høyreekstreme som spredte nazipropaganda og ble stengt av myndighetene i 2008.

Hun har også stått fram på tysk TV og hevdet at «holocaust er den største og mest vedvarende løgnen i historien».

(NTB)