88 år i fengsel

Dommen er falt i Operasjon Kenwood-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju av de åtte tiltalte i det som er blitt kalt norgeshistoriens største narkotikasak, fikk i dag dommer fra 10 til 18 års fengsel.

I alt ble de sju dømt til 88 år i fengsel, mens en av de tiltalte fikk en dom på ett år som anses som sonet i varetekt, skriver NTB.

Operasjon Kenwood omtales av Oslopolitiet som en av de største narkotikasakene som er rullet opp i hovedstaden.

Det hele start 3. juli i fjor da tre personer tas etter en rutinekontroll. Ligaen var da i full gang med å blande ut og pakke amfetamin. Åtte menn i alderen 24 til 39 år ble tiltalt.

Operasjonen har navn etter kjøkkenmaskinen ligaen brukte til å blande ut stoffet.

Levde fett

Det skal ha vært stort sprik mellom personlig forbruk og lovlig inntekt. Politiet tok beslag i dyre biler og motorsykler. Kvitteringer fortalte om fuktige nachspiel på et av Oslos beste hoteller. Hjemme hos en av de tiltalte skal det ha blitt funnet dyre dresser og klokker.

En av de tiltalte disponerte ifølge politiet to leiligheter samtidig, en på Aker Brygge og en på Frogner. Husleien for begge skal ha vært over 30 000 kroner i måneden, skrev Dagbladet lørdag 30. august i år.

Skjøt mot vitne

7. oktober startet rettsaken under streng sikkerhet og med bevæpnede politifolk i Oslo tingrett

De åtte utgjør ifølge påtalemakten to undergrupper i en godt organisert narkoliga som har smuglet inn, oppbevart og omsatt mange titalls kilo amfetamin og titusenvis av piller.

Stoffet skal være ført fra Nederland til Norge, hvor det skal være blandet ut og videresolgt. Penger fra salget skal være fraktet av kurerer, hovedsakelig til Nederland.

Flere av ligamedlemmene har vært truet og en av de tiltalte ble beskutt sju dager før rettsaken startet.

Les mer:

DØMT:</B> Aktor ba om 99,5 år i fengsel tilsammen. De tiltalte fikk 88 år.