Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

88 nordmenn savnet

Politiet la ut oppdatert liste i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokka 17.10 i ettermiddag la Nye Kripos fram ei oppdatert savnet-liste.

Ifølge denne lista er nå 88 nordmenn savnet etter flodbølgekatastrofen i Asia. 26 av de savnede er barn under 18 år.

- Vi begynner å nærme oss et realistisk tall over de savnede, sier konstituert sjef for Nye Kripos, Arne Huuse, til NTB.

Ikke oppført på lista er de 16 nordmennene som politiet så langt har bekreftet omkommet. Navnene på de omkomne vil bli offentliggjort på et seinere tidspunkt, i samråd med deres pårørende.

Massiv kritikk

Den forrige oppdateringen av Norges offisielle savnet-liste ble lagt ut på Nye Kripos\' hjemmesider klokka 08 i dag tidlig. Da var antallet savnede nordmenn 91.

Både norske utenriksmyndigheter og politiet har fått massiv kritikk for at savnet-lista har vært full av feil og mangler.Fra den første lista ble lagt ut klokka 11.30 i går - der 279 var registrert som savnet - er nå 191av navnene strøket fra lista.

Nye Kripos-sjef Arne Huuse understreket  tidligere i dag overfor Dagbladet.no at listene fortsatt kan inneholde feil, og ber de pårørende om hjelp.

Ifølge Huuse skulle politiet gjerne hatt lengre tid på arbeidet med listene.

- Reint politifaglig ønsker politiet å være mer sikker enn det man var da man la fram disse listene. Men dette var et steg for å få rensket listene og ende opp med en mer reell liste. Andre hensyn lå også bak at listene ble lagt fram, blant annet ryktene som har svirret om langt høyrere tall, sa Huse til NRK.

Har du opplysninger om listene?

Ifølge politiet har de kommet fram til antallet savnede på grunnlag av informasjon fra blant annet publikum, UD, reiseselskaper, og forsikringsselskaper.

  • Dersom det er feil på listene som du kan bidra til å rette opp, ta kontakt med ditt lokale politi. Ring 02800, og du blir automatisk satt over til din lokale politistasjon. Ringer du fra utlandet, er nummeret + 47 23 20 87 00
  • Dersom du ønsker å bidra med mer informasjon om de savnede til Dagbladet, kan du ringe vår tipstelefon 22 20 00 00. Du kan også sende oss epost til 1000tipset@dagbladet.no
  • Her er Dagbladet.nos søkbare liste over savnede nordmenn. Der finner du en oversikt over de som er på den oppdaterte lista til Kripos, og de som var på den opprinnelige lista. Du vil også finne ekstra opplysninger om savnede personer som skal være i god behold.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media