88 omkommet i flystyrt i Russland

- Ingen nordmenn om bord, sier Aeroflot til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et passasjerfly styrtet i natt i de sentrale delene av Russland, nær byen Perm. Alle om bord omkom i ulykken, ifølge flyselskapet Aeroflot.

- Katastrofen inntraff like før flyet skulle lande i Perm. Det var 82 passasjerer om bord, derav sju barn, sier Aeroflots talsmann i Moskva, Lev Kosjlakov til Dagbladet.no.

Mistet kontakt med tårnet

I tillegg jobbet seks ansatte om bord flyet.

Boeing 737-flyet, som var på vei fra Moskva til byen Perm i Uralfjellene, mistet kontakten med flytårnet ved 1500 meters høyde, ifølge selskapet.

- Det var utelukkende statsborgere fra Den russiske føderasjonen om bord, ingen nordmenn, sier Kosjlakov.

Lokale medier melder imidlertid at flyet tok fyr og at brannfolk nå har klart å slukke brannen. Flyet ble funnet fullstendig ødelagt og i et øde område utenfor byen.

- Ingen overlevde ulykken, men det er redningsmannskaper på stedet nå, sier Kosjlakov.

Ligger vanskelig til

- Ifølge de siste meldingene har flyet styrtet ned i en kløft i nærheten av byen. Alle om bord er døde, sier Vladimir Markin til nyhetsbyrået RIA Novosty

Flyet tok av fra Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva klokken 1.12 søndag. Da flyet gikk inn for landing i Perm mistet vi kontakten med det ved 1.800 meters høyde, opplyser departementets talskvinne, Irina Andrianova, til det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Perm, en by med nesten 1 million innbyggere, ligger i den europeiske delen av Russland, i nærheten av Ural-fjellene.

- INGEN NORDMENN: Ifølge Aeroflots talsmann Lev Kosjlakov var det ingen nordmenn om bord flyet som styrtet nær den russiske byen Perm i natt.