88 personer omkom i flyulykker på Cuba og i Pakistan

To stygge flyulykker i natt.

FLYSTYRT: 68 personer omkom i flyulykka på Cuba. Foto: EPA/STR CUBADEBATE / ESCAMBRAY  NEWSPAPER / Scanpix
FLYSTYRT: 68 personer omkom i flyulykka på Cuba. Foto: EPA/STR CUBADEBATE / ESCAMBRAY NEWSPAPER / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

68 mennesker fryktes omkommet i en flyulykke på Cuba torsdag, og minst 20 skal ha omkommet da et fly styrtet utenfor Karachi i Pakistan i natt, fredag.

Ifølge flere nyhetsbyråer er det ingen overlevende blant dem som styrtet på Cuba. Det skal ha vært en turboprop-maskin fra det statlige flyselskapet Aero som styrtet sentralt i landet.

På vei til Havana
Flyet var på vei fra Santiago de Cuba til hovedstaden Havana, og ulykken skjedde i provinsen Sancti Spiritus. Det var 68 personer om bord på flyet, og det er ikke kommet meldinger om overlevende, ifølge kilder ved flyplassene i de to byene og en statlig radiokanal.
Det skal ha vært 28 utlendinger blant passasjerene på flyet, men det er ikke kjent hvilke land de kommer fra. Flyet antas å ha hatt en besetning på sju.

Styrtet ved Karachi
Samtidig omkom minst 20 mennesker da et privatfly styrtet kort tid etter avgang fra byen Karachi i Pakistan fredag.

Flyet, som tilhører et oljeselskap, styrtet nær et boligområde i en forstad til den pakistanske storbyen. En militæroffiser med ansvar for redningsoperasjoner opplyser at det ikke er noen overlevende etter ulykken.

Kort etter avgang fra Karachi meldte piloten om motortrøbbel. Flyet fikk beskjed om å vende tilbake til utgangspunktet, men rakk aldri fram til flyplassen, opplyser en talsmann for luftfartsmyndighetene.

Privatflyet var på vei til et oljefelt sør i provinsen Sindh da motorproblemene ble oppdaget.

(NTB)