888 drept i flykrasj

Færre ulykker og færre drept i luftfarten. Se lista!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er tryggere å fly - såfremt du dropper rutefly i Afrika.


I 2006 ble det registrert 27 fatale ulykker med kommersielle flyselskaper. 888 passasjerer og mannskap omkom, samt fire på bakken. Tallene er markant lavere en årsgjennomsnittet på 36 ulykker og 1005 omkomne det siste tiåret.

Det er Aviation Safety Network som oppsummerer luftfartsåret som gikk.

Ingen terrordød

I 2006 ble det heller ikke registrert et eneste dødsfall innen luftfarten knyttet til terror eller kriminelle handlinger. Det er det tiende året siden 1945 at ingen blir drept av kriminelle eller terrorister i fly.

Men det er registrert tre kapringsforsøk mot fly i året som gikk. Også dette er lavere en gjennomsnittet på 5,6.

Afrika øker

Det farligste stedet å fly er i Afrika. Kontinentet står for 18,5 prosent av alle dødsulykkene i luftfarten til tross for at bare omlag tre prosent av verdens flyavganger skjer i Afrika.

125 DREPT: Katastrofen inntraff på flyplassen i Irkutsk da dette flyet brast gjennom en betongmur og inn i en hangarbygning under landing 9. juli. Foto: Scanpix
125 DREPT: Katastrofen inntraff på flyplassen i Irkutsk da dette flyet brast gjennom en betongmur og inn i en hangarbygning under landing 9. juli. Foto: Scanpix Vis mer

Mens fem dødsulykker skjedde i Afrika, skjedde like mange i Asia. I Europa ble det registrert seks dødsulykker, mens sju skjedde i Nord-Amerika og fire i Sør-Amerika.

Store ulykker

Det var fire flyulykker i fjor som krevde mer enn 100 liv;

888 drept i flykrasj
KRASJET I LUFTA: Alle 154 om bord passasjerflyet fra GOL (øverst) omkom da det traff den amerikanske privatjeten (under) over Amazonas og styrtet inn i regnskogen.
STORD: Fire omkom da en BAe 146 fra Atlantic Airways styrtet utfor rullebanen på Stord i oktober.
STORM: 170 mennesker omkom da dette Tupolev-flyet fra Pulkovo styrtet utenfor Donetsk i Ukraina 22. august.