Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 89 år gammel dame ville redde livet mitt

- Hun la seg foran meg for å beskytte meg, sier Eva Johansen, som opplevde det dramatiske ranet på nært hold.

 - UVIRKELIG:  Eva Johansen var i banken da ranet skjedde. En 89 år gammel dame kom til unnsetning da ransmannen truet dem til å legge seg ned på gulvet. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
- UVIRKELIG: Eva Johansen var i banken da ranet skjedde. En 89 år gammel dame kom til unnsetning da ransmannen truet dem til å legge seg ned på gulvet. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet). En bevæpnet mann ranet i ettermiddag DnB NORs filial i Drøbak. Åtte kunder var til stede i banken under ranet, og beskriver det som svært dramatisk.

- Dette var en skikkelig fredag den 13., sier Eva Johansen til Dagbladet. Hun befant seg i banken da ranet ble utført. 

- Jeg kommer inn i banken for jeg skulle veksle penger før helga. Så satte jeg meg ned ved en eldre dame jeg kjenner og ventet på tur. Så går døra opp, og en skarp stemme roper på engelsk: «Dette er et ran», sier Eva Johansen til Dagbladet.

- Bedre meg enn deg Johansen forteller at hun så rett inn i øynene på gjerningspersonen. Han hadde på seg finlandshette og var bevæpnet med en pistol.

- Han roper at vi skal legge oss ned på gulvet, så ingen blir skadd, sier Johansen.

Den eldre damen, som er 89 år gammel, legger seg deretter foran henne for å beskytte henne.

- Hun sa til meg: «Jeg er så gammel. Hvis noen blir skadet, så er det bedre at det er meg enn deg», sier Johansen til Dagbladet.

- Virket proff Ifølge Johansen snakket ransmannen perfekt engelsk med aksent. Hun sier hun fikk følelsen av at han hadde gjort dette før.

- Han virket proff. Det var helt klart planlagt, sier Johansen.

Det var i alt åtte kunder og to ansatte i banken da ranet ble gjennomført i ettermiddag. Foruten Johansen og den eldre kvinnen, var det to små jenter i alderen åtte til 13 år, deres pappa, to voksne menn og ytterligere én kvinne til. Bak skranken satt det en kvinne, mens en annen kvinne var på bakrommet.

- Det er helt uvirkelig, jeg tar det ikke innover meg, sier Johansen.

Veisperringer Gjerningsmannen stakk av fra stedet etter ranet. Det er usikkert hvor mye penger han har fått med seg.

Follo politidistrikt søker med politihelikopter og hunder etter ransmannen, og har satt opp veisperringer for å sjekke alle biler på vei inn og ut av Drøbak. De har også varslet de omkringliggende politidistriktene.

- Vi søker både til lands og til vanns. Det som kan krype og gå hos oss er satt inn i jakten på mannen, sier fungerende politisjef Marianne Tesaker ved Follo politikammer til Dagbladet.

Gjerningsmannen skal ifølge politiets opplysninger ha en kraftig kroppsbygning, og være om lag 170 centimeter høy. Han var ikledd mørk jakke med lyse striper rundt hals og håndledd, mørke jeans og sorte joggesko.

Han var iført en finlandshette da han utførte ranet, men tok av seg hetta da han kom ut av banken. Han er bevæpnet.

Politiet fikk melding om ranet klokka 14.21 i ettermiddag.

 RANET:  DnB NORs filial i Drøbak ble i ettermiddag ranet. Gjerningsmannen stakk av fra stedet. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
RANET: DnB NORs filial i Drøbak ble i ettermiddag ranet. Gjerningsmannen stakk av fra stedet. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media