89 millioner til Østfold: - Han var rolig som skjæra på tunet

Tok ikke telefonen fra Norsk Tipping - trodde det var telefonselger som ringte.

MILLIONKULENE: Dette er nummerkulene som Norsk Tipping bruker til trekningen av VikingLotto. Foto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix.
MILLIONKULENE: Dette er nummerkulene som Norsk Tipping bruker til trekningen av VikingLotto. Foto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix.Vis mer

SISTE: Vinneren av de 88,9 millionene meldte seg for Norsk Tipping like etter klokka 21 skjærtorsdag. Det er en mann fra Østfold, han ville ikke gå ut med alder eller nærmere bosted, opplyser trekningsredaktør Gro Synstad i Norsk Tipping til Dagbladet.

- Han trodde det var en telefonselger som hadde ringt fra det ukjente nummeret. Ifølge våre folk på kundeservice var han helt rolig, som skjæra på tunet, sier Norsk Tippings trekningsredaktør.

- Dette var koselig. Tusen takk! var det første mannen sa. Og la til at han skulle tenke seg nøye om i forhold til hva pengene skal brukes til.

Ifølge Norsk Tippings nettsider var det mannens barn som lurte på hvorfor det var flere telefoner fra det samme nummeret 62.56.00.00. Og dermed ble nummerets eier sjekket.

-----

En Vikinglotto-spiller med norsk adresse og norsk id ble 88 millioner rikere onsdag kveld. For å være helt korrekt: 88 922 210 kroner.

Per torsdag kveld hadde Norsk Tipping ennå ikke fått kontakt med vinneren.

Det er en mann. Så mye kan millionbanken på Hamar røpe dagen derpå. Og langfredag vurderer tippeselskapet å gå ut med mannens hjemfylke dersom han ikke har gitt lyd fra seg.

Trekningsredaktør Gro Synstad i Norsk Tipping forklarer hva som er det statlige tippeselskapets rutiner etter milliontrekninger - og hva som har skjedd i dette tilfellet.

- Som alltid ringer våre folk til storvinnere rett etter trekning. Telefonnummeret er registrert på kunden. Her ringte vi vinneren rett etter trekningen på tv klokka 21.10. Men telefonen var avslått. Ikke noe merkelig, det var jo på kvelden i påskeuka, sier Synstad til Dagbladet.

Og minner om at det ikke er så uvanlig for eksempel etter Lotto-trekninger lørdag.

- Av dem som tar telefonen rett etter trekning, er det mange som ikke vet at de har vunnet.

Onsdagens vinnerrekke er tallene 11- 32 - 30 - 26 - 9 - 37 pluss vikingtallet 6.

Avslått og påslått

Torsdag fortsatte Norsk Tipping sine forsøk på å få kontakt med 88-millioners mannen.

Da var det en annen lyd i telefonen hans, bokstavelig talt.

- Våre folk ringte sju ganger mellom 09.30 og 17.30. Telefonen var påslått, men ingen svarte noen av gangene.

- Kan mannen ha trodd at det var en telefonselger eller andre fra ukjent nummer ?

- Ikke vet vi, men akkurat det har skjedd tidligere.

- Ringte dere fra samme nummer alle gangene ?

- Ja, vi har en spesiell telefon vi bruker til det. Og nummeret står på skjermen. De som vil sjekke hvem som har ringt, kan sjekke med telefonkatalogen. Der kommer det opp at telefonen er registrert på Norsk Tipping.

Trenger tenkepause

Trekningsredaktøren ser fra «historien» at noen storvinnere velger ikke å ta telefonen den første dagen eller to.

- Noen som vet de har vunnet, vil ha tid på seg til å tenke over den nye situasjonen.

- Så jeg tror ikke vi skal «mase» med flere oppringninger fra morgenen av langfredag, sier Norsk Tippings trekningsredaktør.

Onsdagens gevinst er inne på 10-på-topp av Vikinglotto-spillere med høyest gevinst i Norge.

441 hemmelige telefoner

På toppen i Vikinglotto troner en gevinst på 341 millioner kroner. Den havnet på kontoen til en kvinne i Oslo. Vinneren tillot Norsk Tipping å gå ut med kjønn og navn.

Men rundt den aller største gevinsten fra Norsk Tipping gjennom tidene - 441 millioner kroner - har det ikke gått ut en bokstav om vinneren, som har valgt å forbli anonym.

For ordens skyld: 88 millioner renner inn på kontoen til onsdagens vinner selv om han ikke gir seg til kjenne fredag heller.