9 000 i bot for hyrdestund

Stive priser for sex-kjøp fra nyttår.

STRAFFBART FRA NYTTÅR:  Prostituerte jenter ved festningsområdet i Kongens gate i Oslo. Fra 1. januar vil Oslo-politiet gi sexkundene 9 000 kroner i bot. Og kontrollene med patruljebilder og sivilt politi vil øke. Arkivfoto: Heiko Junge, Scanpix.
STRAFFBART FRA NYTTÅR: Prostituerte jenter ved festningsområdet i Kongens gate i Oslo. Fra 1. januar vil Oslo-politiet gi sexkundene 9 000 kroner i bot. Og kontrollene med patruljebilder og sivilt politi vil øke. Arkivfoto: Heiko Junge, Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det vil bli en kostbar affære å bli tatt som horekunde når sexkjøp kriminaliseres fra nyttår. Politiet i Oslo setter standardprisen til 9.000 kroner.

En juridisk vurdering i Oslo-politiet konkluderer med at standardforelegget for sexkjøp blir på 9 000 kroner. Blir man tatt flere ganger blir det dyrere.

Konstituert leder i seksjonen mot organisert kriminalitet i Oslo, Øyvind Nordgaren, sier til Aftenposten at de vil sette inn et betydelig støt mot gateprostitusjonen. Forbudet mot sexkjøp skal ikke bli noen sovende papirparagraf.

Biler og spanere

- Det viktigste er ikke å ta flest mulig sexkunder, men å krympe det norske sexmarkedet så godt det lar seg gjøre. Derfor vil vi operere på to plan. Et økt trykk med uniformerte politipatruljer i sentrum skal virke forebyggende.

- Samtidig vil sivile spanere være på plass på strøket for å avsløre sexkjøp, sier Nordgaren.

I klartekst betyr det at uniformerte politifolk skal informere og advare potensielle kunder. De vil stoppe biler som kjører rundt der prostituerte tilbyr sine tjenester. Spanerne vil følge etter bilister som plukker opp prostituerte, for så å slå til når bilsetene senkes. Planen er å gi forelegg på stedet til de som tilstår. (NTB).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer