Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

9 000 i forelegg for å stoppe t-banen

Titusener rakk ikke jobben i Oslo.

 STORE STYRKER:  Både brannvesenet og politiet satt inn store ressurser på lete etter mannen som rømte inn i t-banetunnelen i Oslo i morgenrushet tirsdag. FOTO: MORTEN HOLM, SCANPIX.
STORE STYRKER: Både brannvesenet og politiet satt inn store ressurser på lete etter mannen som rømte inn i t-banetunnelen i Oslo i morgenrushet tirsdag. FOTO: MORTEN HOLM, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som rømte inn i en tunnel og blokkerte t-banetrafikken i store deler av Oslo i morgenrushet tirsdag, har nå fått regningen for manøvren.

- Politiet har gitt mannen et forelegg på 9 000 kroner, og har oversendt saken til Politiets utlendingsenhet (PU), sier kommunikasjonsrådgiver Martine Laeng i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Oslo T-banedrift har ikke prisen på hva driftsstansen koster selskapet. 

Men «normalbot» for å snike på buss eller bane i Oslo er 750 kroner.

Full stopp i 55 minutter All trafikk stoppet i 55 minutter mellom Tøyen og Stortinget og mellom Helsfyr og Stortinget.

- Det var nok noen titusen passasjerer som ikke kom seg tidsnok på jobb. Vi får nok noen krav etterhvert om refusjon av drosjeregninger, sier kommunikasjonssjef Bjørn Rydmark til Dagbladet.

Det var under en billettkontroll mens vognene sto stille på Grønland t-banestasjon at mannen stakk av både fra kontrollørene og polititjenestemenn, som tilfeldigvis sto utenfor. Både politi og brannvesenets folk ble sendt inn i tunnelen, der mannen etter en tid ble pågrepet.

Første gang - Jeg kan ikke huske at vi har hatt en så omfattende driftsstans av en slik årsak. Heldigvis ble ingen skadd, sier Rydmark.

Det tok over to timer fra t-banen fikk klarsignal til å kjøre igjen til all trafikk var i rute.

Informasjonssjef Roar Hanssen i Politiets utledningsenhetkjenner ikke saken fra t-banen på Grønland.

- På generelt grunnlag blir slike saker overført hit fordi vedkommende enten ikke har søkt om opphold her i landet eller har inne en søknad om opphold, sier Hanssen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media