9 år for «11. september-drap»

En 37 åt gammel mann er dømt til ni års ubetinget fengsel for drap på en kamerat i Bærum i fjor høst. Han må dessuten betale 120.000 kroner i erstanting til den dreptes etterlatte. Aktor, statsadvokat Pål S. Berg, hadde påstått 10 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

37-åringens forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk, sier til Dagbladet at han anker til lagmannsretten, primært over skyldspørsmålet, subsidiært over straffeutmålingen. Han vil også rettslig angripe erstatningsbeløpet.

37-åringen påberopte seg nødverge, men er ikke blitt hørt av en enstemmig Asker og Bærum tingrett. Domfelte er uføretygdet på grunn av panikkangst. Han hevdet i retten at terroraksjonen 11. september i fjor hadde gjort ham overbevist om at den tredje verdenskrig kunne bryte ut, og at dette påførte ham ytterligere angst.

Dette skulle ha medført at han reagerte som han gjorde da han angivelig ble angrepet med kniv av kameraten i en leilighet utenfor Sandvika. Begge hadde drukket tett den aktuelle dagen.

Ifølge tingretten er drapet en rå trakassering.

- 37-åringen skar offeret i halsen med kniv og fortsatte å dunke mannens hode i gulvet mot glasskår mens han fortsatt levde, konkluderer dommerne.

jorgen.tangnes@dagbladet.no