9 år og fengselsfugl

Han er bare 9 år gammel, og har allerede vært arrestert 70 ganger. Nå har mora hans overtalt en dommer i Chicago til å fengsle guttungen i en måned - for å ha stjålet en pakke tyggegummi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ingen kan kontrollere ham. Kanskje fengselet kan. Jeg ønsker ikke at en kriminell gjeng skal operere ut fra leiligheten min, sa 9-åringens mor til dommeren i en rettssal i Chicago.

Gutten har vært i rettssystemet i Chicago siden han var sju år gammel. Fortida hans var grunnen til at assisterende statsadvokat Miranda O'Conner sendte guttungen i fengsel:

- Han trenger å lære den bitre sannheten om fengsel. Han har et av de lengste kriminelle rullebladene i Cook County, sa O'Conner ifølge The Times.

Fra gutten var sju år har han gjort seg fortjent til en rekke kriminelle handlinger på rullebladet. Blant annet har han vært siktet for væpnet ran, biltyveri, nasking, vandalisme og brudd på prøvetid.

- Kanskje han vil ta seg sammen hvis han ser hvor livet hans bærer hen. Fengsel er ikke noe vennlig sted, og dette blir hans andre opphold der. Han hatet det første gang, og han vil hate det igjen, fortsatte statsadvokaten ifølge nyhetstjenesten Ananova.

Nå kan 9-åringen se fram til å tilbringe de neste 30 dagene i Cook County ungdomsfengsel. 30 dagers fengsel er maksimalstraff for nasking i Chicago.