Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

9-åring funnet etter leteaksjon i Oslo

En ni år gammel gutt fra Veitvet i Oslo ble natt til lørdag meldt savnet etter at han ikke kom hjem fra skolen. Lørdag formiddag er han kommet til rette.

FUNNET: Den savnede niåringen kom til rette lørdag morgen. Video: Christian Wehus / Dagbladet TV Vis mer

SISTE: Klokka 09.34 melder Oslo politidistrikt på Twitter at gutten er kommet til rette. Han skal ha vært på overnattingsbesøk hos en kamerat, og skal være i god behold.

Det var natt til lørdag at Oslo politidistrikt igansatte en omfattende leteaksjon etter at en ni år gammel gutt ble meldt savnet.

Den ni år gamle gutten ble sist observert fredag ettermiddag klokka 13.15 etter skoletid, men ikke meldt savnet av foreldrene før klokka 00.30.

SAVNET: Politiet har igangsatt leteaksjon etter en ni år gammel gutt i Oslo. Gutten har vært savnet siden fredag ettermiddag. Foto: Frank Evensen / PhotoRunner
SAVNET: Politiet har igangsatt leteaksjon etter en ni år gammel gutt i Oslo. Gutten har vært savnet siden fredag ettermiddag. Foto: Frank Evensen / PhotoRunner Vis mer

- Foreldrene var selv ute og lette etter sønnen en god stund, før de meldte ham savnet, sa operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Christian Kron Engeseth, til Dagbladet.

Nærområdet Veitvet

- Foreldrene lette i nærområdet på Veitvet, fortalte operasjonsleder Gjermund Stokkli.

Han uttrykte bekymring etter at savnetmeldingen kom inn.

Den ni år gamle gutten ble sist observert iført en grønn parkas, mørke bukser og brune sko, opplyste politiet.

Stokkli oppfordret vitner som hadde sett gutten, eller som kunne ha opplysninger om hvor gutten befant seg, til å ta kontakt med politiet på 02800.

FRIVILLIGE: Politiet og frivillige organisasjoner søker etter den ni år gamle gutten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FRIVILLIGE: Politiet og frivillige organisasjoner søker etter den ni år gamle gutten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Omfattende søk

Det ingenting som tyder på at noe kriminelt har skjedd.

- Gutten har aldri blitt borte på denne måten før, sa Stokkli.

I løpet av natta har politiet blant annet gjennomført søk på Veitvet skole, Veitvet senter og steder hvor det ikke ferdes mange folk i nærområdet.

VEITVET: Politiet har gjennomsøkt både Veitvet skole og Veitvet senter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VEITVET: Politiet har gjennomsøkt både Veitvet skole og Veitvet senter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Både politipatruljer, helikopter og hundepatruljer har vært involvert i søket. I tillegg har opptil 30 frivillige bidratt fra Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder og Røde Kors.

- Et mysterium

- Vi har vært i kontakt med både rektor og alle foreldre til barna i klassen til gutten i tilfelle han overnattet hos noen andre. Men det har dessverre ikke ledet oss til ham, sa Stokkli og fortsatte:

- På nåværende tidspunkt framstår det som et mysterium.

I løpet av natta har det vært omkring to plussgrader i Oslo.

- Vi er bekymret for værsituasjonen. Dersom han befinner seg utendørs, så er han nok redd. Vi har satt i gang mange forskjellige tiltak for å finne ham. Vi kommer til å søke gjennom hele natta, sa Stokkli.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media