9-åring tatt med pistol på skolen

Gutten stjal pistolen fra en våpenforretning i Sandnes, gikk til skolen og viste den stolt fram til elevene i skolegården.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNES (Dagbladet): Episoden skjedde tirsdag. Våpenet, en tsjekkisk pistol av typen CZ 7.65 kaliber, var ikke ladd.

- Medelever varslet en lærer ved skolen, som tok våpenet fra gutten. Skolen kontaktet deretter oss, forteller politioverbetjent Finn Sivert Rødland ved Sandnes politistasjon.

Ulike versjoner

Foreldrene til niåringen og selgeren i våpenbutikken, Sandnes Arms, har ulike versjoner av hvordan gutten fikk tak i pistolen. Ifølge politiet har våpenselgeren fortalt at gutten var i butikken for å kikke. Mens selgeren gikk inn i det tilstøtende kafferommet, skal gutten ha snappet til seg nøklene til våpenstativet, som henger på veggen bak salgsdisken. Han låste så ut pistolen og stakk av. Gutten låste ikke ut ammunisjon.

- Det hadde han ikke i tankene. Det var bare dette våpenet han var fascinert av, sier Rødland. Foreldrene og gutten satt i avhør hos politiet til nærmere midnatt tirsdag. Der skal gutten ha fortalt en helt annen versjon.

- Han var i butikken og fikk lov til å holde pistolen i hånda. Så måtte butikkdama ta en telefon. Da klarte han ikke å styre seg, stappet pistolen i lomma og stakk. Det skulle han selvsagt ikke ha gjort. Men jeg mener butikken må ta sin del av skylda, sier guttens far til Dagbladet.

Han er klar over at selgeren i våpenbutikken har en helt annen versjon av hendelsesforløpet.
- Min sønn la alle kortene på bordet og har ingen grunn til å lyve om dette. Men selvsagt nekter selgeren. Ellers hadde det fått alvorlige konsekvenser for butikken, sier faren.
Innehaveren av Sandnes Arms, Kjetil Ingvaldsen, bekrefter overfor Dagbladet at gutten fikk lov til å holde pistolen, under oppsyn, for så å gå ut igjen. Like etter skal han ha kommet inn i butikken igjen, mens selgeren var på kafferommet.

- Oppegående gutt

- Jeg er ikke helt enig i foreldrenes kritikk. Det er beklagelig at gutten har gått bak disken og fått tak i nøklene. Men på den annen side har han ingenting der å gjøre. Dette var et hendelig uhell, en impulsiv handling fra et barn. Vi har desverre ikke øyne i nakken, sier innehavereren, som legger til at niåringen er en kjekk gutt. Politiet bekrefter at det finnes to versjoner av hendelsesforløpet.

- Men vi går ikke på en ny runde for å finne ut hvem som snakker sant. Vi anser oss ferdig med saken, sier Rødland.

Han kjenner ikke til at elever skal ha følt seg truet, og anser hendelsen som en guttestrek, av mer alvorlig karakter.

- Han er en oppegående gutt som forsto at det han hadde gjort var galt, sier politioverbetjenten. Rektor ved skolen hvor gutten er elev, ønsker ikke å kommentere episoden.

VÅPENBUTIKKEN: Den ni år gamle gutten stjal en pistol fra våpenbutikken Sandnes Arms, og tok den med på skolen. Våpenet var ikke ladd.