Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

9-åringen sov da politiet kom

Vurderer 92-åringens mentale tilstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MYSEN (Dagbladet.no): Politiet i Mysen holdt i formiddag en pressekonferanse etter at den ni år gamle jenta ble funnet i morges etter å ha vært savnet siden i går ettermiddag.

- Jenta lå i en seng og sov da politiet brøt seg inn i leiligheten til 92-åringen, sa lensmann Henning Tollefsrud.

9-åringen virket ikke spesielt redd og har ingen ytre skader. Hun er likevel sendt til Ullevål sykehus for undersøkelser og politiet avventer resultatene derfra. Familien har også fått krisehjelp.

Politiet vurderer nå mannens mentale tilstand. Oppførselen hans skal tyde på at han ikke er strafferettslig tilregnlig.

Lensmann, ordfører og rektor var alle svært glad over at jenta ble funnet i god behold. Det var tipset fra en ung kvinne som hadde blitt forsøkt lurt med hjem av samme mann, som ledet politiet til 92-åringen.

Hun ble funnet hjemme hos en 92 år gammel mann. Politiet fant jenta etter tips fra en ung kvinne om at mannen hadde forsøkt å få henne til å bli med seg hjem.

Dagbladet snakket i formiddag med flere skolebarn og skoleungdommer som sier 92-åringen flere ganger har forsøkt å få barn til å bli med seg hjem. Han skal ha tilbudt barna kaker hvis de ble med.

På Mysen skole der den ni år gamle bortførte jenta går, ble klassekameratene tatt spesielt hånd om i dag i samarbeid med det kommunale kriseteamet. Selv om jenta kom til rette før skolen startet, hadde mange elever spørsmål og var bekymret over det som hadde skjedd. 

LETTET: Lensmann Henning Tollefsrud ved Eidsbergs lensmannskontor fryktet det verste da 9-åringen ble meldt savnet. Foto: Scanpix
LETTET: Lensmann Henning Tollefsrud ved Eidsbergs lensmannskontor fryktet det verste da 9-åringen ble meldt savnet. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media