9 års fengsel for 135 virtuelle voldtekter - Dommen er altfor streng

Han tilsto hele 135 virtuelle voldtekter. Advokat Sol Elden synes dommen er altfor streng.

-FOR STRENG:  Advokat Sol Elden mener dommen er for streng. - Etter min oppfatning strider dommen mot rettsfølelsen, sier advokat Elden.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
-FOR STRENG: Advokat Sol Elden mener dommen er for streng. - Etter min oppfatning strider dommen mot rettsfølelsen, sier advokat Elden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den nå 20 år gamle mannen ble i Nedre Romerike tingrett dømt til ni års fengsel for 135 virtuelle voldtekter.

Retten fant det bevist at mannen fra han var 17 til 19 år hadde forledet og truet andre unge menn til å ha seksuell omgang med seg selv. 16 unge menn skal ha blitt forledet av den nå 20 år gamle mannen.

Den dømte mannen skal ha utgitt seg for å være ei jente som på nettet søkte unge menn. I retten kom det fram at 20-åringen nettopp hadde «kommet ut av skapet» som homofil, og at søkende etter unge gutter på nettet var et forsøk på å få nye venner.

Full tilståelse I tingretten ble ikke fakta bestridt. 20-åringen forledet ofrene til å utføre seksuelle handlinger, for deretter å true dem til å utføre flere seksuelle handlinger. Hvis de ikke gjorde som han sa ville han legge bilder og video av de seksuelle handlingene ut på nettet, og skandalisere og ødelegge framtida til ofrene. Ved noen tilfeller skal han også ha lagt ut bilder og video på Instagram.

Advokat Elden bestrider ikke fakta i den alvorlige saken. 20-åringen har erkjent og avlagt full tilståelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer