9 av 10 Norwegian-ansatte går glipp av aksjefest

De aller fleste Norwegian-ansatte deltar ikke i selskapets aksjespareprogram. Men for de få som gjør det, har avkastningen vært fantastisk.

 Aksjefest:  9 av 10 Norwegian-ansatte deltar ikke i selskapets aksjespareprogram, som de siste årene har gitt gullavkastning. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
Aksjefest: 9 av 10 Norwegian-ansatte deltar ikke i selskapets aksjespareprogram, som de siste årene har gitt gullavkastning. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Siden oktober 2007 har Norwegian-ansatte hatt mulighet til å bli trukket opptil 3.000 kroner av månedslønnen for å delta i selskapets aksjespareprogram, skriver Finansavisen.

De som deltar kan glede seg over fantastisk avkastning. Aksjekursen i Norwegian er kun 2 prosent under tidenes høyeste notering, og har steget med nær 300 prosent de seneste fem årene.

Gulroten i aksjespareprogrammet er at de ansatte får én bonusaksje for annenhver aksje de kjøper, hvis man har spart mellom 500 og 1.000 kroner i måneden.

«Tilskuddet», som bonusaksjene blir kalt internt, er dog begrenset til 6.000 kroner i året, slik at månedlig sparing på over 1.000 kroner ikke gir nye bonusaksjer. I tillegg får de ansatte én ekstra bonusaksje for hver tiende aksje som beholdes i to år, skriver Finansavisen.

- Det er ingen tvil om at våre ansatte som har deltatt aksjesparingsprogrammet har tjent gode penger på Norwegians vekst de siste årene, og det synes vi er veldig hyggelig, sier kommunikasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen til avisen.

Ni av ti deltar ikke Det er bare 418 ansatte som i dag benytter seg av tilbudet, av de rundt 1.500 ansatte i Norge, Sverige og Danmark som har muligheten. De resterende rundt 3.000 Norwegian-ansatte utenfor Skandinavia tilbys ikke et aksjespareprogram, selv om Norwegian sier de nå vurderer å inkludere disse.

Dermed er det bare én av ti Norwegian-ansatte som deltar i spareprogrammet, og én av fire av de ansatte som faktisk har mulighet til å delta. Antall ansatte som har deltatt i aksjespareprogrammet har variert mellom 270 og 429 siden oppstarten i oktober 2007.

Et regnestykke viser ifølge Finansavisen at en Norwegian-ansatt ville i dag hatt aksjer til en verdi av 564.290 kroner, ved å ha blitt trukket 1.000 kroner i måneden siden programmet startet.

Sparing på 1.000 kroner i måneden betyr totalt 96.000 oppsparte kroner i de snart åtte årene programmet har eksistert. Avkastningen er da på svimlende 487 prosent.

Flere nyheter Norwegian utvider lån med 425 mill.
Norwegian sparte over 1 milliard på oljeprisgambling
Stevner Norwegian for usaklig oppsigelse