9 drept -27 skadd

Fredag den 13. ble innledningen på den verste ulykkeshelga hittil i år. Ni personer har mistet livet i trafikken. 27 ble skadd i alvorlige ulykker på veiene denne helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødshelga startet i Skien ved 18-tida fredag ettermiddag. Der ble en 63 år gammel fotgjenger meid ned av en personbil. Mannen døde seinere av skadene han fikk.

Ved 03-tida i natt inntraff nok en dødsulykke. På E6 ved Stange mistet ett menneske livet og to ble skadd da en bil kjørte av veien.
En ung mann fra Herøy i Møre og Romsdal omkom da han kjørte av veien på riksvei 61 på Gurskøy ved firetida natt til lørdag. Bilen havnet utfor veien. Årsaken til ulykken er trolig våt veibane.

I Strandefjorden ved Fagernes gikk en 35 år gammel mann på traktor gjennom isen. Han ble lørdag funnet omkommet på 85 meters dyp. Ulykken skjedde da traktoren skulle slepe en personbil over isen.

Mistet livet

Lørdag formiddag kom dødsbudskapet fra Alvdal. En mann i 40-årene omkom i en trafikkulykke på riksvei 3. To vogntog og en personbil var innblandet i ulykken. Føreren av personbilen mistet livet, mens to passasjerer ble sendt til sykehus.

Deretter var det Høvåg ved Lillesand sin tur. Rett over midnatt gikk det galt. En ungdom omkom, en ble hardt skadd og to slapp unna med mindre skader da bilen ble kastet rundt fire ganger før den endte i en kampestein. Fartsleken fikk fatale følger.
Like før klokka tre natt til i går ble seks personer som gikk langs veien på Langnes i Lenvik kommune i Troms påkjørt. Alle seks ble fraktet til regionssykehuset i Tromsø, men ingen av dem er alvorlig skadd.

Søndag morgen var Porsangermoen stedet. En militær beltebil med to personer kolliderte med en personbil da den skulle krysse veien. Sikten var dårlig på grunn av vind og snøfokk. Et barn ble lettere skadd.

En kvinnelig sjåfør måtte til sykehus da bilen hun kjørte smalt inn i tunnelveggen i Vaksdal i Hordaland søndag formiddag.

Mor og far døde

Søndag ettermiddag smalt det i Bærum. En buss og to biler var innblandet i den alvorlige ulykken. Mor og far mistet livet, mens tre barn i alderen sju til femten år ligger hardt skadd på Ullevål sykehus. Seinere på ettermiddagen ble to personer skadd etter en kollisjon mellom to biler nord for Evje i Setesdal. Bilen som var på vei sørover kom over i feil kjørebane og traff nordgående bil.

Ved 20-tida var Øysand utenfor Trondheim åsted for nok en alvorlig trafikkulykke. En person omkom, mens to ble skadd - en alvorlig. Omtrent samtidig kolliderte to biler, og fire personer ble lettere skadd på E16 ved Follum fabrikker utenfor Hønefoss i Buskerud.

KAOTISK: Etter den tragiske frontkollisjonen i Bærum hersket det fullstendig kaos påulykkesstedet.