Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

9 gisler frigitt på Filippinene

Den paramilitære gruppen som søndag tok over 75 gisler, friga i morges 9 nye personer. 45 holdes fortsatt fanget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Fredag ettermiddag filippinsk tid ble ni gisler frigitt i sørlige Filippinene. 45 personer blir fortsatt holdt tilbake. Totalt ble 75 personer, blant dem flere barn, tatt til fange i Prosperidad, hovedstaden i provinsen Agusan del Sur.

Paramilitære

Politi og militære styrker hadde omringet bygningen der gislene blir holdt fanget, klare til å rykke inn dersom forhandlingene brøt sammen. Den paramilitære gruppen uttalte samtidig med frigjøringen av de ni, at de gjenværende gislene vil bli frigitt hvis de militære og politiet trekker seg tilbake fra området. Kidnapperne vil også ha full immunitet, og at arrestordrene på grunnlag av anklager om mord blir trukket tilbake.

Langvarig konflikt

Anklagene har sin bakgrunn i en langvarig konflikt mellom to klaner, ifølge det offisielle filippinske nyhetsbyrået ABS-CBN.
Talspersoner fra myndighetene sier til nyhetsbyrået at anklagene ikke vil bli trukket tilbake.

Det er foreløpig ingen indikasjoner på at kidnappingen henger sammen med massakren på 57 personer i samme område den 23. november i år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media