9 mill for bli kvitt nabo'n

Da kongevenn og millionær Johan H. Stenersen fikk vite at naboen planla å bygge et leilighetskompleks på nabotomta i Oslo, la Stenersen ni millioner kroner på bordet og fikk forhindret hele prosjektet. Selv påstår han at milliontomta skal brukes til å leite etter olje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er funnet en stor oljeåre på eiendommen. Dersom boringene gir resultat, skal det første funnet hete Gull 1, spøker Stenersen i det Dagbladet spør han om tomtekjøpet.
Han vil ikke kommentere selve millionkjøpet som nylig har funnet sted, men ønsker heller å rette oppmerksomheten mot all oljen han mener finnes på eiendommen. Til orientering ligger denne i et boligområde på Oslos bedre vestkant.

Oljemillionær

- Jeg kjøpte ikke tomta for å stoppe byggingen av leilighetene, men for å sikre meg oljen som finnes der, forteller en humørfylt Stenersen.
Gjennom hele samtalen holder han fast på olje-forklaringen, og henviser til at det bør være opplagt, siden eiendommen hans ligger i Gul(l)bergsvei.

Men ifølge andre kilder skal det kostbare eiendomskjøpet skyldes helt andre forhold:

På nabotomta til Stenersens ærverdige villa på Heggeli i Oslo planla eier Kenneth Sandvold å bygge et eksklusivt leilighetskompleks som skulle inneholde sju leiligheter. Tomta, som ble kjøpt i 1996 for mellom to og tre millioner kroner. Like før jul ble det søkt om byggetillatelse, men planene strandet da nabovarsel ble sendt ut. Forlagsdirektør Stenersen, som har bodd på nabotomta i over 20 år, var en av dem som formelt sendte en klage på byggeplanene.

Aprilspøk

I brevet fra hans advokat ble det særlig lagt vekt på områdets særpreg.

- Det planlagte nybygget er åpenbart for stort og dominerende og mangler fullstendig strøkstilpassing, heter det i brevet. Etter 13 dager fikk Oslo kommune beskjed om at byggemeldingen for leilighetskomplekset var trukket tilbake fordi leiligheten var solgt for ni millioner kroner. Overdragelsen skjedde 5. februar, og kjøper var nettopp Johan H. Stenersen.

Det blir dyre olje-dråper ?

- Jeg gjør ikke dette for pengenes skyld, sier Stenersen, som ifølge Se og Hør er en holden mann og god for rundt 200 millioner kroner.

Ifølge han selv skjer oljeutvinningen for moro skyld. Boringen starter nemlig 1. april...