90 år gammel krigsveteran var kurér for meksikansk narkokartell

Fikk tre år i fengsel etter å ha innrømmet å ha fraktet over ett tonn kokain til Michigan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De færreste ville mistenke en hvit, 90 år gammel krigsveteran bak rattet på en bil for å ha narkotika i lasten.

Nettopp derfor var Leo Sharp den perfekte kurér for den meksikanske narkoorganisasjonen som nå står for retten i Detroit.

Onsdag - på sin 90-års dag - ble han dømt til tre års fengsel for å ha fraktet over ett tonn kokain til Michigan, skriver Fox News.

- Alt jeg kan si, dommer, er at jeg virkelig er lei meg for det jeg har gjort. Men det er gjort, sa 90-åringen til dommeren.

Fikk over seks millioner Sharp skal til sammen ha fått over seks millioner kroner (én million dollar) for oppdragene.

Assisterende statsadvokat Christopher Graveline sier at Sharp brukte alderen og utseende sitt til å unnslippe politiets søkelys på en rekke smulgerturer rundt om i USA, før han til slutt ble stoppet av trafikkpoliti vest for Detroit i 2011.

- Narkoorganisasjonen satset på at han ikke ville bli tatt, uttalte Nancy Edmunds.

Krigshelt Leo Sharp kjempet mot nazistene under 2. verdernskrig, og mottok bronsjestjernen for sin krigsinnsats.

I hjembyen Indiana er han kjent for sine grønne fingre: Han har vunnet priser for liljene sine, og har donert 5000 planteløk til lokalsamfunnet.

Sharps advokat brukte 90-åringens krigsinnsats for alt det var verdt i retten, men 90-åringen må likefullt i fengsel. Straffen på tre år representerer likevel en betydelig strafferabatt i forhold til det som er vanlig straffenivå for narkotikaforbrytelser av det omfanget Sharp har innrømmet å ha begått.

- Det er ikke tvil om at tiden i fengsel vil bli vanskelig for deg. Men i respekt for loven må du sone for dette, sa dommer Nancy Edmunds.

<strong>DØMT:</strong> 90 år gamle Leo Sharp innrømmet å ha vært kurér for en meksikansk narkoorganisasjon, og ble onsdag dømt til tre års fengsel i Detroit. Foto: AP Photo/Ed White
DØMT: 90 år gamle Leo Sharp innrømmet å ha vært kurér for en meksikansk narkoorganisasjon, og ble onsdag dømt til tre års fengsel i Detroit. Foto: AP Photo/Ed White Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer