DØDE AV SKADENE: En kvinne (34) er tiltalt for å ha knivstukket og slått denne 90-årige mannen i hans leilighet. Han døde senere av skadene. 90-åringen beskrives som en elskverdig nabo som elsket blomster. FOTO: KNUT NILSEN
DØDE AV SKADENE: En kvinne (34) er tiltalt for å ha knivstukket og slått denne 90-årige mannen i hans leilighet. Han døde senere av skadene. 90-åringen beskrives som en elskverdig nabo som elsket blomster. FOTO: KNUT NILSENVis mer

- 90-åringen dro meg i håret og det ble et basketak

Den tiltalte kvinnen forteller at 90-åringen skulle kjøpe sex av henne, men at noe gikk galt underveis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) En 90-årig mann fra Holmlia i Oslo ble funnet hardt skadd etter at han skal ha blitt stukket med kniv, slått gjentatte ganger i hodet og kroppen med en krakk og en hårføner. Han døde senere av skadene.

I dag startet rettssaken mot den 34-årige kvinnen som er tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Hun forteller at hun møtte 90-åringen på strøket i Oslo ved Bankplassen. Her skal 90-åringen ha kommet gående, og de skal ha blitt enige om at han skulle kjøpe en seksuell tjeneste av henne.

- Var narkomanHun forteller at hun er narkoman, og at hun var såpass ruset på dette tidspunket at hun ikke husker hvordan hun kom seg til mannens leilighet i Holmlia i Oslo. Der skal det ha gått galt da 34-åringen tok fram et kondom.

- Han ristet på hodet da jeg tok fram kondomet. Han presset hodet mitt mot hans underliv. Jeg ble redd og det oppstod et basketak. Mannen slo meg, kløyp meg i brystet og dro meg i håret. Vi havnet på gulvet. Mens mannen holdt meg i håret, fikk jeg tak i en kniv, forteller kvinnen.

- Jeg stakk ham tre til fire ganger med kniven. Det var mye blod i leiligheten. Han blødde mye, og jeg må ha truffet en pulsåre, og skjønte at det var alvorlig, og ble redd, forteller kvinnen i retten.

- Slo og sparketI forkant av dette skal 90-åringen ha forsøkt å presse en gjenstand opp i hennes endetarm, forteller kvinnen.

Hun medgir at hun slo og sparket mannen, men avviser at hun har brukt gjenstander som hårføner og krakk, slik 90-åringen hevder i sin forklaring.

- Jeg slo og sparket ham. Jeg ville ha ham bort fra meg. Derfor dyttet jeg fingrene mot ansiktet hans. Men det var ikke meningen å treffe øynene, sier 34-åringen.

- Nå dør jegDa hun forlot leiligheten, skal 90-åringen ha ropt til henne: «Nå dør jeg, nå dør jeg.»

- Jeg sa til ham at han kunne ringe politiet. Før jeg gikk, la jeg et pledd over ham, forteller 34-åringen.

Hun opplyser at 90-åringen var bevisst da hun forlot leiligheten.

INGEN KOMMENTAR: 90-åringens bistandsadvokat, Lars Christensen, ønsker foreløpig ikke å gi en kommentar på vegne av pårørende i forbindelse med kvinnens forklaring. Her til venstre. Aktor Bjørn Kristensen til høyre. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
INGEN KOMMENTAR: 90-åringens bistandsadvokat, Lars Christensen, ønsker foreløpig ikke å gi en kommentar på vegne av pårørende i forbindelse med kvinnens forklaring. Her til venstre. Aktor Bjørn Kristensen til høyre. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

Etter dette fikk hun stoppet en bil og ba om å bli kjørt hjem.

- Kvinnen var blodig, men virket ikke fysisk skadet. Hun fortalte at hun hadde blitt forsøkt voldtatt, men ønsket ikke at vi skulle ringe til ambulanse. Jeg lot henne ringe fra min mobil til en taxi, som jeg betalte for henne, sier sjåføren av bilen kvinnen klarte å stoppe nær 90-åringens leilighet.

Denne mannen kontaktet politiet fordi han hadde sett en blodig kniv i kvinnens bærepose. Politiet fikk kontakt med taxisjåføren og fikk kvinnen overlevert. Hun ble delvis undersøkt på voldtektsmottaket på Legevakta, hvor hun sov noen timer før hun forklarte seg for politiet.

90-åringens bistandsadvokat, Lars Christensen, ønsker foreløpig ikke å gi en kommentar på vegne av pårørende i forbindelse med kvinnens forklaring.

- Var nær og kjær nabo90-åringen beskrives som en hyggelig og grei nabo.

- Han elsket blomster og stelte med den lille hagen sin. Alle var begeistret for ham. Vi har mistet en nær og kjær nabo som gav oss blomster og julekort, forteller 82-årige Anne B. Kiærland som i 13 år bodde i etasjen over 90-åringen.

Om dagen da 90-åringen døde, sier hun:

- Dette var en varm dag, så jeg hadde vinduet oppe på badet. Jeg så at 90-åringen satt ute på trammen. Det kom en dame og snakket til ham. Jeg hørte at det var amber stemning mellom dem.

Kiærland så aldri kvinnen og hørte ikke noe mer av det som senere skjedde.

- HAN ER SAVNET: Anne B. Kiærland (82) bodde i etasjen over 90-åringen i 13 år. Hun beskriver ham som snill og omtenksom. - Jeg savner ham. Det var et tap for oss å miste ham, sier hun. FOTO: JON TERJE PEDERSEN
- HAN ER SAVNET: Anne B. Kiærland (82) bodde i etasjen over 90-åringen i 13 år. Hun beskriver ham som snill og omtenksom. - Jeg savner ham. Det var et tap for oss å miste ham, sier hun. FOTO: JON TERJE PEDERSEN Vis mer