Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

90-åringer vil ikke slutte

Får fortsette med legepraksisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To leger på 90 år får fremdeles praktisere som leger. I alt 136 veteranleger får lov til å praktisere medisin, skriver Aftenposten. De to legene som er født i 1915, fikk nylig fornyet legelisensen.

Årsrapporten fra Statens autorisasjonskontor for helsepersonell viser at 77 eldre leger fikk fornyet lisensen sin i fjor, mens ni fikk avslag på søknadene sine, skriver avisen.

11 tannleger, ni fysioterapeuter og åtte psykologer har også fått fornyet lisensene etter fylte 75 år. Bare en sykepleier søkte og fikk lisens til å fortsette i yrket etter å ha nådd den alderen.

- Jeg undrer meg jo over at de ikke pensjonerer seg, tar livet med ro og nyter sitt otium, sier direktør Per Haugum ved autorisasjonskontoret. Han tror en forklaring kan være at legene i sterk grad identifiserer seg med yrkesrollen.

For å beholde lisensen må leger levere attest fra fastlegen på at de er mentalt og fysisk skikket til å utøve legeyrket.I tillegg må de dokumentere at de holder seg faglig oppdatert. Praktiserende leger over 80 år blir kontrollert hvert år.

(NTB)