90 av 114 kommuner svikter barna

Bryter lovene som skal ta vare på barna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

90 av 114 kommuner bryter loven når det gjelder barnevern, helse- og sosialtjeneste til utsatte barn. - Svært alvorlig, mener helsedirektøren.

Kommunene svikter de mest sårbare barn og unge, viser en tilsynsrapport, som har tatt for seg utvalgte kommuner i alle landets fylker. Bare 11 kommuner hadde ingen lovbrudd eller forbedringspunkter.

- Dette er alvorlig. Jeg tror nesten aldri at vi har funnet så stor prosentandel av lovbrudd når vi har gjennomført tilsyn, sier direktør Lars E. Hanssen i Statens helsetilsyn til NTB.

Tilsynet avdekker at mange unge faller mellom to stoler fordi samarbeidet mellom de ulike etatene er for dårlig. Det er også store mangler ved oppfølgingen av unge voksne i ettervernsperioden.

Rapporten peker på flere områder hvor loven brytes: Taushetsplikt, opplysningsplikt og samtykke er ikke godt nok kjent blant ansatte.

Helse- og sosialtjenesten melder ikke fra, eller de melder fra for sent til barnevernet når det er bekymring for at barn lider alvorlig overlast. Det mangler rutiner for samarbeid. Og individuelle tiltaksplaner lages ikke, eller følges ikke opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer