90 avgjørende minutter

Duellen natt til tirsdag kan bli det viktigste øyeblikket i valgkampen.

DUELL: Det er ventet at opp mot 100 millioner mennesker vil se tv-duellen mellom Hillary Clinton (t.v.) og Donald Trump natt til tirsdag. For mange av seerne vil dette være eneste gangen de konsentrerer seg om presidentvalgkampen. Foto: NTB Scanpix
DUELL: Det er ventet at opp mot 100 millioner mennesker vil se tv-duellen mellom Hillary Clinton (t.v.) og Donald Trump natt til tirsdag. For mange av seerne vil dette være eneste gangen de konsentrerer seg om presidentvalgkampen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I natt kan det avgjøres. Valget i USA er nå så jevnt at selv en liten bevegelse i hvordan de avgjørende velgergruppene ser på Hillary Clinton og Donald Trump vil kunne avgjøre hvem av dem som blir verdens mektigste.

Og trolig vil ingen av dem igjen få muligheten til å snakke direkte til så mange velgere. Historisk er det som regel den første tv-debatten som oppnår de høyeste seertallene. Det er ventet at opp mot 100 millioner amerikanere vil benke seg foran en skjerm for å følge oppgjøret mellom to kandidater de misliker sterkt. Det 90 minutter lange politiske tungvekts-oppgjøret ligger an til å bli tidenes mest sette tv-debatt.

- Det er gjerne mest oppmerksomhet rundt den første debatten. Det handler om nyhetens interesse, og det er første gang man får sett de to kandidatene mot hverandre i duell, sier Minerva-redaktør Jan Arild Snoen.

Ifølge New York Times anslår Clinton-kampanjen at for 60 prosent av seerne er dette øyeblikket første, og kanskje eneste, gang de konsentrerer seg fullt og helt om presidentvalget.

- Dette handler veldig mye om hvem som er inne i et godt driv. I det siste har Trump gjort det bra. Det er ekstremt viktig for Hillary å snu den tendensen og da er denne debatten muligheten hun har, sier Hans Olav Lahlum. Han er historiker og forfatter av en bok om amerikanske presidenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer