90 bygninger kan ha gått tapt i brannen

Brannsjefen så om lag 50 uskadde bygninger i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det brøt mandag kveld ut brann på Sørneshalvøya i Flatanger kommune. Brannen startet i Uran-området, og har spredd seg til Hasvåg og Småværet.

- Vi anser at de 139 bygningene i Hasvåg og Småværet som tapt, sa politiadvokat Trude Skogen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet i formiddag.

Brannvesenet jobber nå på spreng for å sørge for at ingen brannen sprer seg inn mot fastlandet.

- De forsøker å lage en sperre sør for Askfjellet, sier Skogen.

I ettermiddag har brannsjef Håvard Bye sett at om lag 50 bygninger ser til å være berget. Det totale antallet bygninger som som har gått med i flammene, ser dermed ut til å kunne være begrenset til om lag 90.

32 beboere evakuert I alt 32 personer bor i områdene Hasvåg og Småvær. Alle har blitt evakuert fra området i god tid før brannen spredde seg og ingen av dem ble skadd i brannen

- Vi mener også at det ikke er folk på fritidseiendommene, sier Skogen.

Et helikopter fra Hovedredningssentralen ankom stedet i 09-tida tirsdag morgen for å delta i slokningsarbeidet. Det har imidlertid hatt problemer med å lette på grunn av sterk vind i området.

- Det er også rekvirert fire helikoptre fra Forsvaret. Et politihelikopter fra Oslo skulle også settes inn, men været gjør at det ikke kan ta av fra Oslo. Kystvaktskip er på vei, og redningsskøyta Harald V er på stedet og bistår, sier Skogen.

Tørt vær og sterk vind har ført til at vinden har spredd seg raskt.

- Det er sterk vind, opp mot svært kupert terreng, med lyng og delvis krattskog, opplyser Flatanger kommune og politiet i en pressemeldig.