90 dager før valget sliter Mitt Romney.

Stakkars rike Romney

RIK, VELLYKKET OG LITE FOLKELIG: Mitt Romney sliter overfor velgerne med å bruke sin historie. Demokratene kom ham i forkjøpet.
Foto: Reuters / NTB Scanpix
RIK, VELLYKKET OG LITE FOLKELIG: Mitt Romney sliter overfor velgerne med å bruke sin historie. Demokratene kom ham i forkjøpet. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er bare nitti dager igjen til valget i USA og Mitt Romney har en stor fordel: Han har mest penger. Han har også et endastørre problem: Han har mest penger.

Til å være et land der kandidatene legge så stor vekt på å være folkelige, velger amerikanerne sine presidenter fra en stadig smalere elite. George W. Bush gikk på privatskole, og så Yale, før han studerte business på Harvard. Barack Obama gikk på privatskole, før han studerte jus på Harvard. Og Mitt Romney gikk på privatskole før han tok både jus og business på Harvard.

Deretter gikk Mitt Romney inn i business, der han tjente sin første milliard, mens han underveis rakk å arrangere OL i Salt Lake City og klarte som republikaner å vinne guvernørvalget i svært liberale Massachusetts. Det er en erkeamerikansk suksesshistorie. De starter gjerne med en sølvskje i munnen. Romneys far var i mange år konsernsjef for American Motors i Detroit.

Mitt Romney er stolt av sin suksess som forretningsmann, men har lenge ønsket å veksle den inn i en politisk karriere. Han nådde ikke opp i 2008. Men 30. august vil republikanerne formelt utpeke ham til sin presidentkandidat i 2012. Mye tyder på at han og republikanerne vil ha det største valgkampbudsjettet noen gang i amerikansk historie. I juli har både han og Obama hatt dobbelt så mange møter med rike støttespillere som de har hatt valgkamparrangementer. Men Romney har de rikeste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer