Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

90 elefanter funnet døde med avhogde støttenner

Masse-krypskyting i Botswana. De teller nye, døde elefanter hver dag.

NB! STERKE INNTRYKK: 87 døde elefanter er på kort tid funnet i Botswana, et land som ellers har vært kjent som relativt trygt når det kommer til krypskyting. - Jeg har aldri sett så mange døde elefanter på det afrikanske kontinentet før, uttaler Mike Chase fra Elefanter uten grenser. Video: CNN / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 90 elefanter er funnet døde i Botswana. Alle har fått sine støttenner hogget av, opplyser organisasjonen Elephants Without Borders.

Dette antas å være et av de verste tilfellene av masse-krypskyting i Afrika, ifølge organisasjonen.

«Skutt for å drepes»

- Hver dag teller vi flere døde elefanter, sier organisasjonens direktør Mike Chase. Organisasjonen og landets villmarks- og nasjonalparkmyndigheter har samarbeidet om tellingen siden 10. juli.

Dyrene ble skutt ved vannkilder nær et populært villmarksreservat i Okavango-deltaet med stort kaliber fra rifler.

Chase opplyser at krypskytteriet sammenfaller med avvæpningen av landets villmarkspatruljer tidligere i år. Botswana hadde fram til endringen nulltoleransepolitikk overfor krypskytteri, der krypskyttere ble «skutt for å drepes».

30 000 drepes årlig

Botswana har over 135 000 elefanter, en av Afrikas største bestander.

Antall afrikanske elefanter har falt med 111 000 til 415 000 det siste tiåret, ifølge Verdens naturvernunion (IUCN). Rundt 30 000 dyr blir skutt av krypskyttere hvert år.

Dyrene drepes for sine elfenbein som selges i Asia, der de er verdt rundt 8400 kroner per kilo.

Elefantbestanden i Zambia og Angola, som ligger nord for Botswana, har blitt redusert til «nærmest lokal utryddelse» og krypskytterne har nå derfor rettet sine blikk mot Botswana, ifølge Chase.

Botswanas turistminister Tshekedi Khama bekrefter at flere titall elefanter er blitt ofre for krypskyttere, men har ingen ytterligere detaljer.

Hele Norges coronakart